Siste nytt

Nissan Primera - reim

Hallo! Jeg har litt problemer med å skiftet den ene reima som går til servopumpa og det på en 92 nissan primera 2.0 slx. Er det noen grei måte å gjøre dette på? Ska det bare være å løsne den strammeskruen eller er det mer komplisert?


Svar:
Det er nok en strammeskrue ved servopumpa pluss at du må løsne festet til servopumpa for å i det hele tatt kunne stramme reima!

Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Galloper- svart røyk

Hei.
Har en Galloper 99 model gått 120000.
Når eg gir gass blir det heilt svart bak bilen. Har skifta luft filter uten virkning. Ryker noe voldsomt, svart røyk.
Håper du kan hjelpe meg.

Svar:
Her snakker vi sannsynligvis om et betydelig slitasjeproblem eller dieselpumpeproblem/filter.     Det kan også være defekt toppakning eller paraplytettingene over ventilene innenfor ventilfjærene som er defekt. Du sier ikke noe om det om dette oppstår på kald eller varm motor.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Saab 9-3 2007 Røyk fra dieselvarmer

Hei,
Jeg har en 2007 Saab 9-3 1.9 TiD. Den har gått ca. 105.000km. Bilen har dieselvarmer med tidsur, og den starter vanligvis 30-35 minutter før jeg drar på jobb. (har totalt 7 mil til og fra jobb. Lite småkjøring foruten om helg.). Her en dag tittet jeg ut vinduet om morningen og da kom det masse hvit røyk fra bilen. Såpass mye at en gjerne skulle tro det var branntilløp. Røyken stoppet så snart dieselvarmeren stoppet. Nevner også at kupeen ikke var særlig oppvarmet etter 35 minutter (som den pleier å være etter at dieselvarmeren har stått på). Men det var litt lukt i kupeen. Kan kanskje beskrives som en slags eksos lukt. Jeg har ikke brukt den om morningen siden. Et par dager senere skulle jeg kjøre fra jobb, og havnet i kø ganske tidlig. Mens jeg stod i ro kom det også en del hvit røyk fra bilen (ser ut til at det kommer fra eksosen). Denne gang var det ikke det så mye røyk som beskrevet tidligere. Men fellesnevneren var at dieselvarmeren slo seg på her også, (den starter under kjøring om motoren er under 7 grader). Problemet har ikke oppstått når motoren er varm. Har sjekket beholdning av kjølevæske og dette ser greit ut. Altså ingen indikasjoner på at den "drar med seg" kjølevæske.
Har du noen tanker om hva dette kan være? Og kanskje like relevant, hva en reperasjon vil koste? Kan det være at dieselvarmeren trenger service?
På forhånd takk for svar!

Svar:  
Her trengs nok  en rens/overhaling på dieselvarmeren da den hvite røyken sannsynligvis er uforbrent diesel.
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Subaru Justy- Kjølevannet forsvinner

Hei.

Her skal du få en skikkelig nøtt. Kjølevannet forsvinner, men det kommer ut igjen gjennom startmotoren!!?? Hvordan i granskauen kommer kjølevannet seg inn i startmotoren?? Det drypper rustvann fra undersiden av startmotoren samtidig som kjølevannet sakte forsvinner. Har du en forklaring?

Subaru Justy 1987 1.2

80000 km


Svar:
Det sitter sikkert en plugg (lik den som tas bort ved montering av motorvarmer) i motorblokka på baksiden inn i mot girkassen! Denne er det kanskje irret hull i og derfor kommer vannet inn ved startkransen og blir slynget rundt og inn i startmotoren??? Eller så er det en lekkasje ved toppakning, slanger og liknende nær startmotor!
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Mazda 323- Senking

Heihei

Jeg har en Mazda 323 1996 modell. Sedan (BA).

Jeg kjøpte nettopp nye felger til bilen (15") og syntes bilen blei en smule høy. Jeg vurderer derfor å senke bilen, ikke mer en 30-40 mm.

Men går det greit å bare kjøpe senkefjører, eller bør jeg skifte ut demperne også til noe lignende? :-)

MVH

Kim


Svar:
Du kan få tak i et senkesett til din bil uten å måtte skifte støtdempere vil jeg tro! Alle sett inntil 40 mm kan anvende bilens originale eller tilsvarende støtdempere. Senkesett lavere enn 50 mm KREVER at det byttes til kortere dempere. Golf derimot kan bruke inntil 60 mm uten kortere dempere.

 Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Audi a4- slangekoblingen

Heisann. Jeg har en Audi a4 1.8t 2003 modell og det jeg lurer på er om det er vanlig at slangekoblingen som  styrer bremsevæska hopper ut av klipset sitt etter endt tur. Det skjedde en gang i fart også og det var lite moro med null bremser og full rusing av motor .. Er usikker på om den er bare til bremsevæska for bilen stopper opp etter jeg prøver å starte den hvis den har klipsa seg av.. Har prøvd å finn delen og spørsmål rundt det på internett men har ikke funnet noe..

Svar:
Normalt så langt jeg vet så skal ikke motoren ruse opp om slanger eller rør vedr. bremsesystemet er defekt eller hopper av men om slange til bremseforsterker hopper av kan nok dette skje. Må foreligge en annen årsak til det, at den hopper av er enten at en ikke drar til slangeklemme nok eller bruker uorginal klemme.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Honda Accord- Speedometer

Hei. Jeg har en Honda Accord 1990 2.0i. Den har gått 313.000km
Det jeg lurer på er om speedometret styres av vaier, eller om det er elektronisk? Speedometret mitt sluttet og fungere, det samme med triptelleren. Vet du eventuelt hva som kan være galt? En gul lampe det står ALB på lyser også, kan dette ha noe med det samme feilen å gjøre?

Svar:
En bil i fra 1990 kan nok ha wire til speedometer. Det finner du ut ved å skru ut dashbordet og se om det går en 6-8mm tykk stiv kabel/strømpe til speedometerdelen. På noen biler sees dette om du tar deksel unna rattstammen og kikker oppover Evt. kan merkeverksted svare sikkert på det.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Caddy 3 med el feil

hei jeg har en VW Caddy 3 som driver å tuller litt med meg, når jeg tar bilen ut av revers så blinker det i litt forskjellig. det er veldig irriterende når det går ut over cd spillern min. Det driver og blinker i lysa på ASR knappen min, CD spilleren også hører jeg at det klikker i lys releet mitt til ekstra lysa mine.
Hva kan være feil? Og er det vanskelig å fikse?

Svar:
Dette er overledning en eller annen plass. Sjekk bryter som gir strøm til eks. ryggelys vis gearvelger. Evt. prøv å kople den ut for å eliminere. Ofte sitter denne bryter under mansjetten til gearspaken og på noen biler lenger ned/under.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

vw golf 1.6- clutch

vw golf 1.6 85mod

Clutchen funker fint, men den er veldig tung på pedalen.

Det kirker som i et gammalt treskeverk når jeg trykker pedalen inn - har oljet vaieren men det blir ikke bedre -

kan det være selve akslingen på pedalen som er slitt - kan det smøres eller?


Svar:
Prøv en tynn oljespray eller en tynn silikonspray som du sprayer opp ved pedalen. For det er mulig at det er noe plastikkdeler som gnisser mot hverandre og det kan lage fryktelige knirkelyder!

Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Bmw 520- blitt mye hvit røyk av eksosen

heisann.
jeg har en bmw 520, 1996 modell, som har gått 232000.
i vinter frøs radiatoren sunt, men har byttet den og bilen ble helt iorden igjen. men nå i det siste har de blitt mye hvit røyk av eksosen, bruker unormalt mye bensin. Om jeg tenker etter går den litt ujevnt på tomgang. Har også brukt unormalt mye kjølevann. Men da radiatoren røk, byttet vi alt kjølevannet, og de vart luft i systemet, noe som er iorden igjen nå, Men kan dette være grunnen til at den har brukt litt mye kjølevann i de siste, grunnet luft bobler o.l? Det som er rart er at kjølevannet har ikke kommet ut, iallefall ikke menst bilen har stått i ro, har ikke sett noen dammer. Videre så bruker den ingen olje, oljen er ikke grå men helt vanlig, ingen grums under olje lokket.
Kort sagt: Bilen bruker unormalt mye bensin og kjølevann, fjusker litt på tomgang, og oljen er helt normal. Har også kjørt med den i 2 uker, så er rart det ikke har skjedd noe om det er toppakninga?
Håper på raskt svar!!!

Svar:
Hvit røyk er tradisjonellt fordampet kjøleveske. (Svart røyk er tilsvarende olje) Det du ser nå er all sannsynligvis vann som kommer inn i brennkammer fra vannkanalene i blokka/topp. Det er rett og slett vann som er fordampet med eksosen. En kompresjonstest vil sannsynligvis avsløre hvilken sylinder som lekker eller slipper inn vann. Vannforbruket vil jo også være ustabilt, synke. Ofte vil heller ikke temperaturen på motor være riktig i forhold til det normale.
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.