Skifte olje og filterFor de uerfarne
Her er en liten guide til olje og filter skifte
Tappe ut gammel olje
Oljen skal være varm når den tappes av

For at mest mulig skitt skal følge med og fordi varm olje flyter lettere. Vi anbefaler bruk av motorrens en gang hvert 5. oljeskift for å få ut absolutt all skitt fra motoren. Dette helles på motoren før tapping, les bruksanvisningen på produktet FØR du bruker det. Demonter eventuell skliplate under motoren, sett spilloljefatet under tappepluggen og skru denne ut. Pass på så du ikke brenner deg på den varme oljen som kommer ut. Mens oljen renner ut av motoren så bruk den tiden til å sjekke nivået på bremsevæsken og servostyringsoljen, sjekk også luftfilteret. Automatgiroljen må sjekkes med motoren i gang, så dette må gjøres på et annet tidspunkt. Sjekk at gjengene på tappepluggen er i orden og at pakningen er intakt. Tørk av tappepluggen og området rundt hullet i bunnpannen. Skru denne inn igjen for for hånd for å forsikre deg om at gjengene tar korrekt og stram til med verktøy. Pass på å ikke skru til for hardt.


Skifte oljefilter
Lokaliser oljefilteret på bilen din. De fleste biler har et "skru på" oljefilter du enkelt løsner med en oljefiltertang. Vi har flere modeller oljefiltertenger i våre butikker. På noen biler er oljefilteret et "innsatsfilter", dvs. at filteret er en løs filterpatron som sitter inne i en metallbeholder. Denne beholderen åpnes med klips eller skruer avhenging av modell og filteret tas ut. Pass på at du ser i hvilken rekkefølge og hvordan pakningen til beholderen sitter, nye pakninger følger som regel med filteret. Det vil alltid renne litt olje ut av filteret ved demontering, så ha en liten beholder klar for å fange opp dette.

For montering av "skru på filter:
Tørl av gjengene og anleggsflaten til filteret på motoren. Fyll litt ny olje i filteret og smør litt olje på gummipakningen. Skru på filteret til pakningen treffer anleggsflaten. Skru på filteret til pakningen treffer anleggsflaten og stram til 3/4 omdreining.

For montering av "innsatsfilter":
Tørk av beholderen og alle demonterte deler. Sammenligne nytt og gammelt filter i beholderen. Smør

Fylle på olje
Skru av korken for påfylling av motorolje. Denne er som regel merket med "OIL" eller lignende. Bruk en trakt og fyll på ny olje i spesifisert mengde for din bil. Vent to minutter og start bilen, oljelampen skal slukke etter et par sekunder. IKKE rus motoren før oljelampen har slukket. Stopp motoren, vent to minutter og peil oljen, eventuelt fyll på mer olje. Spillolje og bruk oljefilter deponerer du på nærmste avfallsstasjon.
 

Kommentarer   

#1 bravo 21-11-2012 00:14
hei,- jeg har en Toyota Urban Cruiser og ønsker skifte motorolje på denne,- finner ingenting om dette på nettet,-prøver lokalisere selve plassering av filteret,- det er en diesel m 4x4....noen tips?

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.