Veteran biler

Veteran bilerBilens far regnes å være tyskerene Gottlieb Daimler og Karl Benz som i 1886 hver for seg bygde de første motordrevne vogner som var brukbare. I 1870 årene var det faktisk dampdrevne busser som gikk i rute. Henry Ford var en av pionerene når det gjaldt å masseprodusere biler.

Før i tiden på ca 1900 tallet da bilen kom var det ingen som tenkte på eksosutslipp og sikkerhet slik som i dag. Nå er det omtrent slik at du skal kunne sette truten på eksosutløpet og puste inn(litt på spissen), og skulle du dulte borti noe med bilen smeller det rundt deg  og i løpet av millisekunder er du begravd i en stor pute som før du får sett den ligger som en fille rundt rattet(ingen ting i veien med det). De gamle bilene hadde en spesiell plass i hjertet til folk flest og ble ofte forbundet med velstand. Mange reagerte med sinne over disse støyende doningene mens noen bare ristet på hodet og lo( for de hadde jo hester og vogn). Dagen biler blir fortere og fortere utviklet slik at de ikke skal forurense, ikke bruke fossilt drivstoff og klare svinger i høy fart uten å miste styringen.


Veteranbil linker
Liker du veteranbiler av forskjellige merker vil du finne mye bra på sidene lynxmotors.co.uk der du vil finne oversikt over bilmuseer med hovedvekt på teknikk.I Tyskland har de en hjemmeside som er helt rå www.deutsches-museum.de  heter den og inneholder interaktive demonstrasjoner av biler og teknikk, men ikke bruk for mye tid for det krever en del fra maskinen din.  
    
www.classicmotor.co.uk/museums/museums.htm  Her finner du en del britiske vei og motor museer. En interaktiv rundtur på www.motor-software.co.uk/brooklands  vil kanskje være kjekkt. I Frankrike finnes http://www.amaf.asso.fr/  der franske biler(selvfølgelig) Amerikanske biler finner du på www.autospeak.com/museum.htm .

Veteran biler

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.