Siste nytt

Saab 9-3 2007 Røyk fra dieselvarmer

Hei,
Jeg har en 2007 Saab 9-3 1.9 TiD. Den har gått ca. 105.000km. Bilen har dieselvarmer med tidsur, og den starter vanligvis 30-35 minutter før jeg drar på jobb. (har totalt 7 mil til og fra jobb. Lite småkjøring foruten om helg.). Her en dag tittet jeg ut vinduet om morningen og da kom det masse hvit røyk fra bilen. Såpass mye at en gjerne skulle tro det var branntilløp. Røyken stoppet så snart dieselvarmeren stoppet. Nevner også at kupeen ikke var særlig oppvarmet etter 35 minutter (som den pleier å være etter at dieselvarmeren har stått på). Men det var litt lukt i kupeen. Kan kanskje beskrives som en slags eksos lukt. Jeg har ikke brukt den om morningen siden. Et par dager senere skulle jeg kjøre fra jobb, og havnet i kø ganske tidlig. Mens jeg stod i ro kom det også en del hvit røyk fra bilen (ser ut til at det kommer fra eksosen). Denne gang var det ikke det så mye røyk som beskrevet tidligere. Men fellesnevneren var at dieselvarmeren slo seg på her også, (den starter under kjøring om motoren er under 7 grader). Problemet har ikke oppstått når motoren er varm. Har sjekket beholdning av kjølevæske og dette ser greit ut. Altså ingen indikasjoner på at den "drar med seg" kjølevæske.
Har du noen tanker om hva dette kan være? Og kanskje like relevant, hva en reperasjon vil koste? Kan det være at dieselvarmeren trenger service?
På forhånd takk for svar!

Svar:  
Her trengs nok  en rens/overhaling på dieselvarmeren da den hvite røyken sannsynligvis er uforbrent diesel.
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Kommentarer   

#2 JAJENS00 12-12-2012 13:34
Min saab 9-3 tid sportcombi 2006 mod kjørt 100 000 har samme problem. dieselvarmer sluttet å virke etter en del episoder med mye hvit røyk. Den er nå inne på service. verksted har plukket den ut og har den inne til reperasjon. kjører i mellomtiden uden den. det var -15 grader ute og det gikk bare fint. enneste jeg merker er at det tar veldig lang tid før det blir varmt i bilen, ca 12 minutter før vifta begynner å gire opp. vifta girer ikke opp før det når dens tår i auto laget. 8)
#1 Ståle Andersen 28-11-2012 11:15
Hei,

Jeg hadde samme problemet på min i fjor. Nå starter den ikke i det hele tatt. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Har du hatt din på service?

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.