Hvor mange er det som er fornøyd med den effekten som den originale bilen har? Det er ikke så mye nyheter angående trimming av vanlige motorer uten turbo for tiden så det som kommer frem her er i grunnen gammelt nytt.


Men det er kanskje noen som ikke vet helt hva de forskjellige tingene innebærer!
for øvrig. Noen biler kan leveres med originale trimmesett! 
 

Innen trimming av turbomotor er det andre ting som kan gjøres og da spesielt på turbo dieselmotorer

Det er stor interesse for trimming og det er ikke få spørsmål jeg får om slike ting, derfor etter en liten forskning på dette området har jeg prøvd å lage en liten oversikt om dette populære emnet. Garantien på bilen vil forsvinne dersom du gjør noe stort med bilens originale innsprøytingssystem og i motore

Forsikringen kan bli ugyldig dersom du ikke gir beskjed til dem og biltilsynet vil nok også ha noen meninger om dette. For ikke å snakke om staten som jo vil ha mer penger for økt effekt! Det er bileiers ansvar å rapportere om en effektøkning til myndighetene, slik at man får betalt inn ekstra hestekreft avgift. Så det kan være viktig å planlegge nøye før det gjøres noe i det hele tatt!


Det er en omfattende jobb å trimme en bil maksimalt og mesteparten kan ikke gjøres i en garasje, dersom du vil ha motoren i orden en stund.

Trimming er å øke ytelsen eller få en bedre drivstofføkonomi på den bilen du har og det kan være å justere forgasser/innsprøyting, skifte luftfilter eller å justere tenning slik at bilen får tilbake sin originale effekt. La oss se på noen av de tingene som kan få bilen litt eller mye bedre en originalen. Her er noen måter å få opp effekten på og få en grom lyd i tillegg! Jeg vil helst ikke nevne hvor mye effekt de forskjellige tingene kan gi eller hvor mye det koster fordi det er så avhengig av hvordan motorens tilstand er og hvilke deler som blir brukt og hvordan dette blir montert! Det er også meget viktig å modifisere drivverk, bremser og liknende når effektøkningen er et faktum. Den beste måten å få dette til på en tilfredstillende måte er å bruke en såkalt "rullende landevei" der effekten kan måles før og etter!

Trimming av bilmotor uten turbo her >>

Trimming av bilmotor med turbo her>>

 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.