Skoda Superb

Skoda SuperbSkoda viste frem sin nye store Skoda Superb under bilutstillingen i Frankfurt i september. Skoda er mest kjent for å ha produsert små og mellomstore personbiler de siste tiårene, men har en rik tradisjon i luksussegmentet.

I 20- og 30-årene produserte Skoda så mange som 15 ulike modeller utstyrt med 6-sylindrete motorer og tre modeller med 8-sylindrete motorer. Når Skoda nå introduserer sin nye storbil følger de opp en lang og sterk tradisjon.


Den nye Skoda Superb bærer med seg historien også i form av sitt navn. Den første luksus personbilen som het Skoda Superb gjorde sin fremtreden i 1934 og ble produsert frem til 1947. En av modellene ble til og med produsert med 4,0 liters motor og 95 hk.

Skoda Superb har et tredelt karosseri med et meget elegant og tidløst design. Uttrykket både i eksteriøret så vel som i interiøret bærer de kjente Skoda trekkene med f.eks. den typiske grillen i en ny og større dimensjon, lavt plasserte støtfangere og formen på lyktene bak. Designet av karosseriet med nøyaktig utøvde detaljer uttrykker fornemhet og avansert teknologi. Bilen er 4,8 meter lang, 1,7 meter bred og 1,4 meter høy. I tillegg til at den har et høyt nivå av komfort og sikkerhet, rimelig luksus og en følelse av prestisje, er Superb særdeles rommelig innvendig, mye takket være hjulavstanden på hele 2,8 meter. Kundene kan velge mellom tre bensinmotorer; 2,0 liter med 115 hk, 1,8 20 V Turbo med 150 hk og 2,8 V6 med 193 hk. I tillegg tilbys to meget effektive dieselmotorer; 1,9 TDI med 131 hk og 2,5 TDI med 155 hk.

Kilde: Møller/Skoda

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.