Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT CruiserSom en blanding av nostalgisk og moderne form med funksjonelle og smarte løsninger appellerer den nye Chrysler PT Cruiser til både følelser og praktisk sans. I sin særegenhet skaper bilen nesten sitt eget segment som en morsom og trendy fornuftsbil.

Chrysler PT Cruiser er en direkte videreføring av konseptbilen Chrysler Pronto Cruizer som tidligere er presentert i både to- og firedørs utgave på internasjonale bilutstillinger.

Det nostalgiske utseendet oppnås delvis ved de uvanlige proporsjonene mellom glass og metall. De høyt plasserte sidevinduene skaper assosiasjoner til 40-årenes bilmodeller. De samme proporsjonene er videreført til bakluken.
Også fronten understreker at dette er en bil utenom det vanlige. Den markante grillen og de innfelte hovedlyktene utgjør den kanskje mest særegne fronten på noen serieprodusert bil på markedet i dag.


Andre klassiske elementer er elipseformede baklamper, utenpåliggende skjermer samt "stigbrett" nederst på dørene. Samtidig har Chrysler PT Cruiser både en form og materialer som passer dagens brukere - som har frihet, fleksibilitet og aktiv livstil som sentrale begreper.

PT Cruisers helt nye firesylindrede 1,6  liters motor med 16 ventiler yter 115 hk ved 5600 o/min. Aluminiumslegerte stempler sørger for at motoren holder et jevnt turtall. Med manuelt gir sørger en spesiell kabelmekanisme for raske girskift mellom alle gir. Samtidig sørger den selvjusterende clutchen for at du slipper pedalvandring og at ytelsen opprettholdes over tid.  Den nye motoren er utviklet i sammarbeid med BMW og byr på topp ytelse og et lavt drivstofforbruk.


Praktisk. Funksjonell. Allsidig. Et kjøretøy som har alle kvaliteter du setter pris på. En bil som tar kurvene og retter dem ut. Chrysler PT Cruiser er den bilen. Under det elegante karosseriet er det en bil som ønsker å bli kjørt. Chryslers ingeniører har sørget for mer enn en rikelig dose gode kjøreegenskaper og har gjort den til en praktisk bruksbil.

Bakakselopphenget er konstruert for å redusere sideveis bevegelser, og gjør det behagelig å sitte bak rattet. Dekkene forblir i vertikal posisjon i forhold til underlaget også gjennom svingene, noe som sikrer et godt veigrep og gjør PT Cruiser enkel å håndtere. De solide bakfjørene som kan vandre inntil 215 mm gjør kjøringen komfortabel, selv når PT Cruiser er fullt lastet med passasjerer og bagasje. Foran er PT Cruiser utstyrt med MacPherson uavhengig forhjulsoppheng, som sikrer at bilen reagerer raskt på førerens handlinger. PT Cruiser er en bil som gjør det du vil den skal gjøre. For å sikre raskest mulig oppbremsing er den utstyrt med kraftige skivebremser på alle fire hjul. Luftinntak i fronten sørger for kjøling til bremsene foran. Dette bidrar til å øke livslengden på bremsene. Chrysler PT Cruiser har også Traction Control som standard.

I kupeen finner du mange nøye uttenkte detaljer. Alt er lett tilgjengelig og plassert der du ønsker det skal være. Den praktiske midtkonsollen har rom for småting du ønsker skal være i nærheten. Her er fire koppholdere, rom for penner, myntholder og til og med en brevholder. Armlenet ved førersetet er akkurat i riktig høyde og kan foldes bort når du ikke bruker det. Gjennom midtkonsollen går det luftekanaler til baksetet. Hanskerommet er stort og har egne holdere for penner og dekktrykksmå ler, slik at disse gjenstandene alltid er lett tilgjengelig. Under passasjersetet foran er det et lite rom med plass til åtte cd-er eller seks kassetter. På instrumentpanelet midt på dashbordet finner du brytere til klimaanlegget, de elektriske vinduene  og stereoanlegget - alt lett tilgjengelig fra både fører- og passasjersetet foran.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.