Peugeot 1007 Trendy småbil med storbilfølelse

Peugeot 1007 Trendy småbil med storbilfølelse Med den innovative Peugeot 1007 skriver den franske bilprodusenten et nytt kapittel om standarder på funksjonalitet, design og sikkerhet i småbiler. Den trendy, urbane nykommeren, som blant annet er utstyrt med automatiske skyvedører og fleksibelt interiør.

Peugeot 1007 ble først vist frem som konseptbilen "Sésame" på bilmessen i Paris i 2002. Den fullendte versjonen av Peugeot 1007 fikk sin verdenspremiere på den samme messen i 2004. Allerede da høstet Peugeot lovord for konseptet som kombinerer småbilens gode manøvreringsevne med flerbruksbilens funksjonelle og fleksible løsninger.

"Sesam, Sesam, lukk deg opp!"
Et av mange unike trekk ved Peugeot 1007 er den lettvinte løsningen med automatiske skyvedører. Ved hjelp av en fjernbetjening vil dørene skyves bakover og blottlegge en døråpning som er hele 920 mm bred, som gjør det svært enkelt å stige inn og ut av bilen. Barn kan greit ta seg inn i baksetet uten at man må skyve forsetet fremover.



Dørene på Peugeot 1007 er ideelle for trange parkeringsplasser - eller hvis man har hendene fulle av handleposer - noe som understreker bilens urbane appell. Når dørene åpnes opptar de ikke større plass i bredden enn de utvendige speilene, og de overgår heller ikke bilens lengde. Begge disse trekkene er trygghetsmomenter for bileieren, særlig når man ferdes i et travelt bymiljø.

Småbil med storbilfølelse
Peugeot 1007 er kategorisert som en småbil, men på grunn av en unik utforming og svært funksjonelle løsninger vil sjåfør og passasjerer få følelsen av at de sitter i en mye større bil. Bilen er kun 3,73 m lang, men hele 1,61 m høy - noe som sikrer svært sjenerøs innvendig plass. Dette kombinert med høy seteposisjon, høyt gulv, store skyvedører med panoramautsikt og B-stolper som er plassert langt bak, gjør at man får bedre oversikt i trafikken.

Verdens sikreste småbil
Bilens storbilfølelse er underbygget ytterligere av dens høye sikkerhetsnivå. Det uavhengige europeiske kollisjonstest-programmet EuroNCAP gav Peugeot 1007 fem av fem stjerner og 36 poeng - tangering av den høyeste scoren som noensinne er gitt. Antispinn, ESP, ABS, elektronisk bremsekraftfordeler, nødbremseassistanse, sammenfoldbar rattstamme, sikkerhetsseler med aktive beltestrammere og syv kollisjonsputer bidrar til å gjøre Peugeot 1007 til verdens sikreste småbil.

Fleksible løsninger
Førermiljøet i Peugeot 1007 er utformet med funksjonalitet som fellesnevner. Forsetene kan skyves langt fremover slik at passasjerer med stor enkelhet kan ta seg inn i baksetet gjennom den brede døråpningen. Baksetene kan justeres hele 230 mm i lengderetningen, noe som øker bagasjekapasiteten fra 178 til 364 liter. I tillegg kan alle seteryggene legges ned, og baksetene vippes fremover, som gir bilen en total bagasjekapasitet på 1192 liter. Seteryggen på fremre passasjersete kan også legges ned og brukes som mobil kontorplass.

Caméléo interiør
Det nye interiørkonseptet Caméléo understreker ytterligere at fleksibilitet og funksjonalitet er i fokus i Peugeot 1007. Ved hjelp av 18 utskiftbare interiørdeler kan bileieren forandre kupeens utseende, personlighet og karakter etter ønske. Delene skiftes ut på 15 minutter, uten bruk av verktøy. Man kan velge mellom 12 forskjellige farger, mønstre og strukturer, slik at ethvert antrekk kan matches.

Peugeot har introdusert denne innovative, utskiftbare interiørløsningen etter at flere undersøkelser viste at mange kunder ønsket en slik fleksibilitet.

Tre motoralternativer
Peugeot 1007 kan leveres med tre ulike motorer og to ulike girkasser.

o 1,4 l bensin 75 hk (118 Nm) med femtrinns manuell girkasse eller femtrinns 2 Tronic elektronisk styrt manuell girkasse uten clutch
o 1,6 l bensin 16V 110 hk (147 Nm) med femtrinns 2 Tronic girkasse
o 1,4 l Hdi turbodiesel 68 hk (160 Nm) med femtrinns manuell girkasse

Med den nye 2 Tronic girkassen, som kun medfører et tillegg på kr. 5.000, kan sjåføren med stor enkelhet velge ønsket kjørestil. I sekvensiell modus skifter man gir manuelt ved å bruke girspaken eller en hendel bak rattet. I automatisk modus er det 2 Tronic girkassen som skifter for deg.

Topp komfort
Peugeot er kjent for sine gode kjøreegenskaper og høye grad av komfort. Peugeot 1007 er intet unntak. Støtdempingssystemet på plattformen som 1007 er produsert på har blitt tilpasset bilens arkitekturiske utforming i forhold til høyde og tyngdepunkt for å sikre best mulig veigrep. Hjuloppheng basert på McPherson bakstilling med deformerbar travers kombinert med elektrisk servostyring og 15" eller 16" felger sikrer svært gode kjøreegenskaper for den franske småbilen.

Innovativ design
Med 1007 fortsetter Peugeot å være en innovatør på stilfullt og elegant bildesign. Det italienske designhuset Pininfarina har formet bilen utvendig, mens Peugeot sin designavdeling har ansvaret for interiørløsningene.

Peugeot sin karakteristiske, katteaktige front med lange, skrånende frontlys og fremtredende grill er prominent også på 1007. Konseptet med store glassflater, som har blitt så godt mottatt på både Peugeot 307 og Peugeot 407, er også videreført for å gjøre bilen så lys og "romslig" som mulig.

Tre utstyrsnivåer
Peugeot 1007 blir levert med tre ulike utstyrsnivåer: Urban, Urban Pluss og Sport. Urban byr selvfølgelig på noe av det viktigste i 1007-konseptet: automatiske skyvedører og Caméléo interiør. Men også radio/CD-spiller, kjørecomputer, ekstra farget bakrute, ESP, antispinn, elektronisk bremsekraftfordeler, 4-veis regulerbart ratt, el-speil med avisingsfunksjon, el-vinduer, sentrallås med multifunksjonell fjernbetjening er standardutstyr.

I Urban Pluss vil man finne noe mer utstyr for økt kjøreglede, som for eksempel ekstra høyttalere, manuelt betjent klimaanlegg, instrumentpanel med aluminiumsramme og tåkelys. Sporty tilbyr, som navnet tilsier, et enda mer sporty utseende med blant annet forkrommet eksosrør, 16" alu-felger, automatisk betjent klimaanlegg, og luftinntak samt pedaler i aluminium.

Priser
1007 Urban 1,4 l bensin 75 hk - kr. 184.900
1007 Urban 1,4 l bensin 75 hk 2 Tronic - 189.900
1007 Urban Pluss 1,4 l bensin 75 hk - kr. 193.900
1007 Urban Pluss 1,4 l bensin 75 hk 2 Tronic - kr. 198.900
1007 Urban Pluss 1,4 l HDi 68 hk - kr. 208.900
1007 Urban Pluss 1,6 l bensin 110 hk 2 Tronic - kr. 220.900
1007 Sporty 1,6 l bensin 110 hk 2 Tronic - kr. 227 900

- Peugeot 1007 er så mye mer enn bare "en småbil". Den er unik både på grunn av dens design, skyvedører, høye grad av funksjonalitet og fleksibilitet, samt høye sikkerhetsnivå. Storbilfølelsen den gir er også en unik kvalitet som vil gjøre bilen populær. Vi satser på å selge 200 biler i år, men vi blir ikke overrasket om vi selger flere, sier Peugeot direktør Arne Lyslo Kristiansen.

Kilde: Presse Peugeot Norge
 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.