Nye råsterke motorer til Audi A8

Audi A8 Audi A8 får nå verdens kraftigste dieselmotor for personbiler målt i effekt. Den nyutviklede 4.2-liters, åttesylindrede TDI-motoren yter hele 326 hk, og akselererer fra 0 til 100 km/t på 5,9 sekunder.Samtidig er en ny sekssylindret 3.2-liter FSI-motor på plass i Audis flaggskip.


På tross av de enorme kreftene er motoren til Audi A8 4.2 TDI også en av verdens mest økonomiske og miljøvennlige. Selv med quattro permanent trekk på alle fire hjul, er gjennomsnittlig forbruk bare 0,94 liter per mil. På én tank kan Audi A8 4.2 TDI quattro tilbakelegge mer enn 950 kilometer. I tillegg er bilen utstyrt med partikkelfilter som varer ut bilens levetid uten behov for service.

Lav vekt og høy ytelse. Det er nøkkelordene for den nyutviklede V8 dieselmotoren til Audi A8. Motorblokken er bygget av grafittmaterialer noe som sikrer at den totale vekten på motoren nå er 15 kilo lavere enn forgjengeren Audi A8 4.0 TDI. Overflaten i sylindrene er behandlet med UV-laser for å redusere oljeforbruket og partikkeldannelse, noe som sammen med partikkelfilteret gjør bilen til en av de mest miljøvennlige dieselbilene på markedet.

To turboladere med hver sin intercooler, sørger for høy effekt selv på lave turtall. Sammen med V8-eren som nå har blitt 51 hk sterkere enn forgjengeren, gjør dette Audi A8 4.2 TDI til verdens raskeste dieseldrevne personbil på det kommersielle markedet. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 250 km/t og akselerasjonen er den samme som på en Audi S4 Avant med tiptronic girkasse.

Den nyutviklede 3.2-literen yter 260 hk. Det er nok til å akselerere bilen fra 0 til 100 km/t på 7.7 sekunder. FSI-motoren er basert på erfaringene og teknologien fra legenden R8, som nylig vant 24-timersløpet Le Mans for femte gang. Den klarer å hente ut maksimalt med krefter fra V6eren, samtidig som drivstofforbruket holdes på et minimum. I gjennomsnitt bruker Audi A8 3.2 FSI under én liter per mil. quattro er også standard på denne modellen

Audi A8 regnes blant verdens mest elegante og komfortable biler. Adaptiv luftfjæring som standardutstyr gjør at føreren selv kan påvirke bilens kjøreegenskaper fra det ekstremt sportslige til det komfortable. Flaggskipet er også kledd i Audi-familiens nye design, som karakteriseres ved den trapesformede grillen.
Audi A8 3.2 FSI kan bestilles allerede nå og har en veiledende pris på 979.000. Den råsterke Audi A8 4.2 TDI kommer til Norge i høst.

Pressemelding fra Audi Norge
 
   [ Tips en venn om denne saken ]      [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.