Citroën Lignage

Citroën LignageCitroëns nye designstudie C6 Lignage hadde verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Geneve i Mars 1999.

Denne modellen viser Citroëns fremtidvyer med hensyn til form, funksjon og estetikk for biler i toppsjiktet. Fra 1928 til 1933 dominerte den første "C6" kategorien for biler i øverste prisklasse med over 60 000 solgte eksemplarer. Denne modellen var den første av en lang rekke storbiler som skulle komme fra Citroën. Fra sine forgjengere viderefører C6 Lignage en arv: Nytenking med hensyn til design og teknologi, samt komfort og sikkerhet.

Citroën C6 Lignage

C6 Lignage er 4,92 meter lang, 1,89 meter bred og 1,44 meter høy. Akselavstanden er hele 3 meter. Harmoniske og langstrakte linjer vitner om optimal luftmotstandskoeffesient.

I kupéen har man en opplevelse av luft, plass og komfort. Overalt er det en gjennomført luksus. Edle materialer som tre og lær i lyse farger skaper en varm og lun ramme rundt passasjerene. Utformingen av midtkonsollen foran og bak minner om innretningen i et fly, og man kan se fjernsyn eller film, koble seg på internett, benytte PC, lese eller hvile seg.

Bilens aerodynamiske design bidrar til å redusere drivstofforbruket og derigjennom også forurensingen.

  • motorer med direkte innsprøyting, både bensin og diesel
  • automatkasse med elektronisk styring
  • elektronisk system til å styre karosseriets bevegelser for konstant å optimere forholdet mellom bilens kjøreegenskaper og komforten for passasjerene. Samspillet mellom det hydrauliske systemet og den aller seneste utviklingen innenfor elektronikk gjør det mulig å optimere forholdet mellom hjulgeometri, motorkraft, fjæring og styring
  • alle informasjoner for kjøringen er høyt plassert og lett leselige
  • ny elektronisk cruise control som tilpasser hastigheten og også avstanden i forhold til andre trafikanter og eventuelle hindringer
  • automatisk styring av parkeringsbremsen
  • frontlykter med flyttbar linse
  • infrarødt lys for kjøring om natten
  • stemmestyring av radio, klimaanlegg, mobiltelefon m.m
  • seter med elektronisk hukommelse som automatisk innstiller seg til passasjerene
  • navigasjonssystemer med trafikkmeldinger og forslag til alternative ruter

    Selv om C6 Lignage er en såkalt prototype - og at det derfor ikke er noen garanti for at den ender opp akkurat slik i form og design er den et særdeles kvalifisert signal om hvordan en luksusbil kan se ut om noen år. I 2003 ?

    Vakker er den. Og det sier seg selv at C6 Lignage fikk alle til å sperre øynene opp i stum beundring, da den ble presentert på den internasjonale bilutstillingen i Geneve den 11 mars 1999.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.