Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini Sesto ElementoDen tyske Lamborghini-direktøren Stephen Winkelmann slapp tidligere i høst ut en pressemelding som varslet en radikal retningsendring for Lamborghini. Der sa han blant annet at jakten på den høyeste toppfarten var over, og at det var andre ting som var viktigere. Nemlig vekt og effekt. Under den kommende Paris-utstillingen skal de tydeligvis vise at de ikke bare farer med tomprat, det er nemlig her konseptet Lamborghini Sesto Elemento (bildet) kommer inn!

Takket være avansert karbon-fiber teknologi, har Lamborghini Sesto Elemento en samlet egenvekt på bare 999 kg, inkludert vekten av en V10 motor og permanent firehjulstrekk. Dette gjør Sesto Elemento en unik demonstrasjon av den teknologiske ekspertisen til Lamborghini.  Karbon-fiber teknologien blir brukt her for første gang i et bilprogram. Vektreduksjonen og bruken av avanserte materialer har foregått i et samarbeid med moderselskapet Audi.

Lamborghini Sesto Elemento

Med en effekt på 570 hk skaper dette en sensasjonell effekt / vekt-forhold på bare 1,75 kilo per hk. Det gir en akselerasjon på bare 2,5 sekunder fra 0-100. Samtidig synker drivstofforbruket også på grunn av den ekstreme lette engineering anvendt gjennom.

Lamborghini Sesto Elemento

Navnet på denne konseptbilen er avledet fra det periodiske systemet, der karbon er klassifisert som det sjette elementet. Produsenten  er den eneste bilprodusenten i verden som har mestret hele CFRP prosessen over et spekter av teknologier, fra 3D design gjennom simulering, validering, produksjon og testing.

KF

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.