RAV4 EV-konsept debuterte på LA Auto Show

RAV4 EV-konsept debuterte på LA Auto ShowToyota Motor Corporation (TMC) viste onsdag frem konseptbilen "RAV4 EV" - en elbil som utvikles i samarbeid med Tesla Motors, Inc. (Tesla)- på Los Angeles Auto Show.

RAV4 EV-konseptet -som er basert på Toyota "RAV4" kompakt-SUV, er utstyrt med elektrisk drivlinje fra Tesla og er ment for kommersialisering med lansering i USA i 2012. Konseptbilen har en rekkevidde på 160 km ved normal kjøring.

Jim Lentz, president i Toyota Motor Sales USA fortalte på pressekonferansen at 35 biler vil bli produsert til et testprogram som starter allerede i år. Etter en test- og evalueringsfase vil bilen bli satt i endelig produksjon i 2012. Batteriene og andre relaterte komponenter vil bli utviklet og produsert av Tesla i USA, mens produksjon av bilen planlegges ved Toyota-fabrikken i Canada.

RAV4 EV-konsept debuterte på LA Auto ShowTesla og Toyota kunngjorde i mai intensjonene om å samarbeide om utviklingen av elbiler og komponenter, samt produksjon og engineering. Tesla ønsker å dra nytte av Toyotas kompetanse innen produksjon, mens Toyota får tilgang til Teslas elbil-teknologi og lærer av Teslas fleksibilitet og hurtighet i sin utvikling av biler.

Toyota arbeider for å redusere avhengigheten av fossile drivstoffer og reduksjon av CO2-utslippene.  I 1997 lanserte selskapet Prius, verdens første masseproduserte bensin-elektriske hybridbil, og det akkumulerte salget av hybridbiler har nå passert 2 millioner enheter. Toyota har også produsert elbiler, og fra  1996 til 2003 solgte selskapet omlag 1,900 enheter av den første RAV4 EV-den første bilen på markedet med nikkel-metal hydrid batterier, samme teknologi som benytter i dagens hybridbiler.

Kilde; Toyota Norge

Kommentarer   

#1 Eirik 23-11-2010 00:23
Hva er maks hengervekt på denne kjerra da?

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.