Siste nytt

Konseptbilen "Audi e-tron Spyder" avduket i Paris

Konseptbilen Audi viser frem konseptbilen "Audi e-tron Spyder" på den internasjonale bilmessen i Paris denne uken. Audis moderne TDI-teknologi kombinert med elektromotorer og et særegent design gjør denne plug-in-hybriden til et av Audis mest spennende konsepter noensinne.


Konseptbilen "Audi e-tron Spyder" er utstyrt med en kraftfull twinturbo 3 liters V6 dieselmotor med 300 Hk på bakakselen og to elektriske motorer som produserer 85 Hk på forakselen. Den midtmonterte TDI motoren genererer 650 Nm og de to elektriske motorene 352 Nm. Kombinasjonen av motorer med høyt dreiemoment og lav totalt vekt resulterer i høyst respektable prestasjoner. "Audi e-tron Spyder" akselerer fra 0 til 100 på 4,4 sekunder, har en toppfart på 250 km/t og er utstyrt med en 7-trinns dobbeltclutch automatgirkasse.
Intelligent fordeling av kraft gir mulighet for optimal dynamikk og gir en kjøring med god presisjon og smidighet. Lav vekt, kort akselavstand på 2,43 meter og 50/50 vektfordeling gir konseptbilen kjøreegenskaper som en perfekt balansert sportsbil. Vekten på bilen er lav ved hjelp av aluminium og karbonfiberforsterket kompositt i ramme og karosseri.
 
Konseptbilen

"Audi e-tron Spyder" har enn oppsiktsvekkende design, med en bred kraftfull profil på veien som kommuniserer at dette er en rendyrket sportsbil. Karosseriet er kompakt med en lukket hekk og den umiskjennelige trapesformede Audi-grillen, luftinntak for kjøling av elektromotorene og LED-lykter foran. Frontlyktene er intelligente i den forstand at de automatisk tilpasser seg skiftende kjøreforhold; sollys, regn, tåke eller møtende trafikk.
 
Konseptbilen representerer en utmerket drivstofføkonomi og lave utslipp. Audi e-tron Spyder bruker kun 0,22 liter drivstoff per mil og har et CO2-utslipp på 59 g per km.
Den åpne sportsbilen kan også kjøre utelukkende på elektrisk kraft på avstander opptil 50 kilometer.
 
På bilustillingen i Paris vises også en rekke andre spennende Audi nyheter. Forutenom Audis andre spennende konseptbil "Audi quattro concept", vises også Audi A1 1.4 TFSI 185 Hk, Audi R8 Spyder 4.2 FSI og Audi R8 GT for første gang. Når messen åpner for publikum 2. oktober har også Audi A7 Sportback sin premiere for publikum.
Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.