Siste nytt

Mazda 323F- Finner ikke strøm på lyskrets

Heisann! Har en venninne som har en Mazda 323F 2002-Mod. Gått ca. 160 000 km, som har en elektrisk feil jeg ikke finner ut av. Ser noen har vært plaget med lignende ting på disse bilene, men ikke helt. Parklysene foran og kjørelysene bak, samt skiltlys er fullstendig mørklagte, selv om det er strøm fram til kombibryteren på rattet, rele i motorrom og sikringene. Har også i kampens hete oppdaget at noen har vært og satt i 24 Volts pærer på kjøre/bremselys, samt tåkebaklys. Så spørsmålet er jo om det finnes flere rele på bilen som kan ha tatt skade pga dette, feks. det svindyre kjørelysreleet? Evt. om det kan være noe jeg fullstendig overser... Synes ledningsbrudd høres merkelig ut da kablene nesten utelukkende ligger i kabelstrømpe... Håper på, om ikke løsning, så i alle fall litt veildening til å oppklare dette.

Svar:
Mål strøm ut fra relè. Tror ikke? det har tatt skade av for høy voltverdi. Er det strøm ut fra relè er det bare å fortsette å følge ledningen. Ellers ville jeg sjekket ledningene fra tenningslås, spes. den som går til relè og ikke minst sikringer. 
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Kommentarer   

+1 #1 Trond S 10-11-2014 07:34
Hei

Jeg vet hva feilen er på din venninnes Mazda 323. Jeg var ute for det samme med min datters 323 1999-modell:

* Feilen ligger i en sort releboks (størrelse ca 8x7x2,5 cm)

* Denne releboksen er plassert over pedalene, altså under hele dashbordet. Releboksen er plassert like ved rattstammen (max ca 10 cm fra rattstammen)

* Releboksen står innskjøvet på en blank metallskinne sammen med 2-4 andre releer.

* Trekk releboksen ut av sporet (nedover mener jeg), og koble fra de to ledningskontakt ene som går til denne.

* Åpne så releboksen ved å føre et tynt skrujern eller kniv forsiktig ned i sporet på undersiden, og vipp lokkdekselet av.

* Da ser du en printplate. På denne vil du se at flere loddepunkter på releene er oppsprukket og dårlige. Disse har altså mistet kontakten. Lodde disse, og problemet er løst.

* Monter alt sammen i motsatt rekkefølge.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.