Siste nytt

Focus STV 1,8 TDCI 2003mod, problemer ved kaldstart

Har som sagt en Focus STV 1,8 TDCI 2003mod. Problemet er der når det begynner å bli kaldt i været, da blir den vanskelig å starte. Jo kaldere desto vanskeligere å starte. For meg ble det da naturlig å sjekke glødesystemet.
-Måler 10 Volt på plugger med tenning på, gløder mellom 6-8 sekund. Er kanskje litt lav spenning, men plugger er jo merket 11 volt.
-Målt strømtrekk til mellom 40-50 amp, dette ved 3-4 gangs tenning på plugger.
 Altså virker glødesystemet, Plugger er tatt ut og testet i tillegg.
 Når bilen har startet og gått 2-3 min starter den lett om motor stoppes.
Problemet startet i fjor vinter, da ble plugger skiftet og problemet vedvarte. Ble satt litt på vent og kom seg ettersom utetemp økte, startet hele sommeren uten problem. Men nå er vinteren kommet og jeg skal selge bilen, men vil ikke selge med dette problemet.
 Noen som har noen tips??

Svar:
Gløderpluggene/rørene er jo forenlig med at motoren skal starte på kalde værtyper/dager. Motorens elektronikk velger jo selv ut hvor lenge disse skal gjøde. Jeg vet ikke spenningsverdiene på din bil. Det vil et merkeverkested fortelle deg. Det hele er nok forenlig i batteriets tilstand, og spenningsregulator og evne til å lade tilbake strøm som er brukt.  Også her vil jeg målt strøm ved starting, hvor mye strøm som brukes ved å kople til et voltmeter. Det skal ikke være stort fall her om batteriet og det elektriske er i orden. NB: At glodesystemet virker er ikke egentlig bevis at det arbeider optimalt.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.