Warning: Class '\Joomla\CMS\Document\Renderer\Html\ModulesRenderer' not found in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/loader.php on line 663
Far og sønn bygget driftingbil sammen | Rally-nyheter

Siste nytt

Far og sønn bygget driftingbil sammen

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å kjøre bil, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som driftingsjåfør. Sporten hvor man med vilje får bakhjulene til å miste grepet, slik at bilen spinner kontrollert gjennom svingen. Eller for å si det folkelig; kontrollert sladding.

Andre startet bilkjøringen på bane som 14-åring og har nå to sesonger bak seg som aktiv sjåfør i den norske juniorserien for driftere. I år tar han steget opp blant de store gutta og deltar i NM i Pro som er den tøffeste og hardeste klassen.

 

Spennende med ny bil

Sammen med sin far Kim Olsen (41) har Andre i vinter bygget en helt ny driftingbil, en Hyundai Veloster, som han skal bryne seg på den norske eliten med. Selv om bilen er ferdigbygget understreker Kim og Andre at 2016 blir en prøve, feile og utvikle seg sesong. -Bilen må settes opp og Andre må få fotfeste i Pro serien, sier Kim. - Målet er å komme blant topp 10 i NM Pro og få kjørt mye på Gatebil som gir god kjøretrening, sier en spent far videre.

 

Fra forhjulsdrift til bakhjulsdrift på rekordtid

Bilen de kjører, en ombygget Hyundai Veloster med 700 hk (900nm), ble bygget på rekordraske fire måneder sist vinter. - Det har vært en krevende prosess og jeg er glad jeg har bygget noen biler før, sier Kim. Først måtte de strippe bilen helt ned. Så kuttet de av det de trengte for å få plass til bakhjulsdrift, siden bilen originalt har fremhjulsdrift. Dermed måtte man også bygge om forstillingen før velteburet og annet utstyr kom på plass. Bilen er selvsagt bygget etter det internasjonale bilsportforbundets regler (FIA) og den kan brukes over hele verden i driftingkonkurranser.

 

Vil kjøre i utlandet

Og det er nettopp kjøring i utlandet som ligger i planene til far og sønn Olsen. Første mål er å vinne NM i Pro, gjerne i 2017. Men deretter er det profesjonell kjøring i U.S.A. som er målet. Og det burde være realistisk, da flere norske sjåfører har gjort det bra der, som for eksempel Fredrik Åsbø fra Ski som ble verdensmester i 2015.

Stiller opp i Super 3, ny driftingkonkurranse

En helt ny konkurranse hvor tre driftere kjører samtidig får sin debut på Rudskogen denne helgen. Og Andre stiller selvsagt opp sammen med to danske kollegaer i Nissan i et av de 30 Super 3 løpene. 

kilde Hyundai

 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.