Volkswagen Scirocco R klar for både bane og vei

Volkswagen Scirocco R klar for både bane og veiEtt år etter lanseringen av tredje generasjon Volkswagen Scirocco står den kompromissløse sportsbilen Volkswagen Scirocco R klar på startstreken i 24-timers løpet på Nürburgring. Senere i år er den også å finne på veien.



Volkswagen benytter anledningen i forbindelse med årets 24-timers løp på Nürnburgring til å vise frem den nye Volkswagen Scirocco R, en kompromissløs sportsbil som representerer det ypperste av sportslige kjøreegenskaper og kjøreglede. Og anledningen kunne neppe passet bedre - det 24 timer lange utholdenhetsracet som går av stabelen nå til helgen er kjent som en av motorsportens største og mest krevende utfordringer.

Den nye Volkswagen Scirocco R presenteres om lag ett år etter lanseringen av tredje generasjon Scirocco. Med Volkswagen Scirocco R er også den kraftigste serieproduserte Scirocco som noen gang er produsert et faktum. Kreftene hentes fra en turboladet, firesylindret 2.0 TSI-motor med en maksimaleffekt på 265 Hk og hele 350 Nm dreiemoment. Den nye sportsdifferensialen XDS er blant nyvinningene som hjelper til med å gi Volkswagen Scirocco R et optimalt veigrep til enhver tid.

Volkswagen Scirocco R klar for både bane og vei

Det er racingmodellen Scirocco GT24 som har vært utgangspunktet når Volkswagens ingeniører har utformet nye Volkswagen Scirocco R. Forfra er det de store luftinntak som sikrer optimal kjøling for motor og bremser, den integrerte frontspoileren og bixenon-lyktene som gir bilen en tøff identitet. Bakfra er det den tøffe takspoileren som fanger mye av oppmerksomheten, men også de blankpolerte enderørene som røper bilens kraftige motorisering. Betrakter du nye Volkswagen Scirocco R i profil er det de markerte sidepanelene og de tøffe lettmetallfelgene i 18-toms utførelse som preger bildet.

Et team bestående av fem nye Volkswagen Scirocco R vil vise bilens potensiale i løpet av racet. Blant annet vil rallyverdensmester Carlos Sainz kjøre en racingversjon av bilen.

Volkswagen Scirocco R lanseres i Norge på senhøsten i år. Prisene er enda ikke klare

Kilde:Pressemelding MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.