Siste nytt

ŠKODAs nye SUV får navnet Kodiaq

Kodiaq-navnet refererer til kodiakbjørnen som lever på øya med samme navn ved Alaskas sørlige kyst og stavemåten er hentet fra urbefolkningens språk – alutiiq. Denne modellen blir den første i ŠKODAs nye fornyede satsing i SUV-segmentet, og vil bli presentert for publikum i den andre halvdelen av 2016.

Sammen med de rundt 14 000 menneskene som bor på den værharde Kodiak-øya utenfor Alaskas sørkyst finnes det rundt 3500 kodiakbjørner. Urbefolkningen på øya kaller bjørnen Tag uka ’aq – hvor bokstaven q i slutten av navnet er karakteristisk for dyrenavn. Ved å inkludere dette i modellnavnet på sin nye, store SUV viser ŠKODA sin respekt for Alutiiq-språket samtidig som q-en gir den nye modellen et unikt navn.

Størrelse, styrke og evnen til å håndtere villmarken er egenskaper som deles av bjørnen som er opphavet til navnet og nye ŠKODA Kodiaq. Den 4,7 meter lange SUV-en byr på komfortable sitteplasser til syv personer og takler alle vei- og føreforhold med glans. Man finner også igjen noe av rovdyrets skjulte styrke i designet på ŠKODA Kodiaq. De distinkte og muskuløse linjene representerer dynamikk, robusthet og sikkerhet. 

En annen parallell mellom kodiakbjørnen og ŠKODA Kodiaq er deres familiefokus. Hannbjørnene er, med sine tre meter ståhøyde og 400 kilo, blant verdens største og sterkeste bjørnearter. I motsetning til flere andre arter lever de imidlertid fredelig sammen med andre bjørner. De skaper sosiale bånd, deler kunnskap og leker sammen. Noen kodiakbjørner vil til og med dele sine beste laksefiskekulper med andre bjørner, og når de fanger laks utvikler de smarte dyrene ofte løsninger som er ”Simply Clever – akkurat slik ŠKODA gjør i sine biler.

”Discover new ground” er slagordet som følger lanseringen av nye ŠKODA Kodiaq. Modellen er starten på det tsjekkiske merkets helt nye SUV-satsing, og målet er å tiltrekke seg nye kundegrupper i det stadig voksende SUV-markedet. ŠKODA Kodiaq vil bli vist frem i andre halvdel av 2016, og lanseringen i markedet er planlagt å finne sted tidlig i 2017

Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.