Nye Volvo s80 i skandinavisk luksusinnpakning

Nye Volvo s80 i skandinavisk luksusinnpakningVolvo Personbiler presenterer den andre generasjonen av Volvo S80, Volvos store prestisjesedan. Nye Volvo S80 er en luksuriøs bil med elegant og dynamisk profil, inspirert av moderne skandinavisk design.




Interiør med skandinaviske designinspirasjoner

Nye Volvo s80 i skandinavisk luksusinnpakningInteriøret i nye Volvo S80 gjenspeiler bilens elegante og luksuriøse eksteriør. Interiørdesignen kjennetegnes av rene overflater, harmoniske linjer, spennende kontraster og smidig funksjon - et uttrykk for skandinavisk designtradisjon som bidrar til å skape en dynamisk og harmonisk kupé. Eksteriørets myke linjer går igjen i interiøret. - Se på instrumentpanelets overdel, sier Steve Mattin. Den får i alle fall meg til å tenke på et urørt snøteppe. Og skandinavisk design er jo inspirert av naturen omkring oss. De myke linjene er, liksom i eksteriøret, egentlig to parallelle linjer som skaper en markert kant, eller profil. Det går igjen til og med i dørpanelene. Et annet gjennomgående tema i interiøret er den rektangulære formen med avrundede hjørner, som kjennetegner frittstående funksjoner som tenningslås og luftinntak. Og, som i alle Volvo-biler, er det lagt stor vekt på hver enkelt detalj for at form, funksjon og plassering skal bidra til et ergonomisk og komfortabelt førermiljø. Dette er også en viktig forutsetning for sikker, avslappet kjøring. Volvos moderne, supertynne midtkonsoll, som ble introdusert i de mindre Volvo-modellene S40 og V50, er et av de mest synlige bevisene på Volvos ingeniørkunst. I S80-modellen er midtkonsollen blitt tilpasset bilens mer klassiske og eksklusive interiørdesign. Den er dessuten blitt forlenget slik at den strekker seg helt til baksetet. Den har en rekke smarte funksjoner for oppbevaring og tilkobling av ekstra utstyr, som for eksempel en iPod eller elektrisk kjøleboks.


Ventilerte stoler
Nye Volvo s80 i skandinavisk luksusinnpakningVolvos forseter anses av mange som de beste på markedet. De er utviklet for å gi best mulig støtte og komfort, også ved lengre reiser. Elektriske seter fås som tilbehør. Disse kan leveres med trekk i perforert og ventilert skinn. Setene er da utstyrt med vifter i sete og ryggstøtte. Temperaturen i putene senkes raskt til et behagelig nivå og bidrar til en høy sittekomfort, spesielt på varme dager og i fuktig klima. Det motsatte, oppvarmingen av forsetene når det er kaldt, kan reguleres i tre temperaturoppsett. Det er varme til og med i baksetet. Sittekomforten er også blitt bedre takket være større benplass både foran og bak sammenlignet med den forrige S80-modellen. Og 5 millimeter tykt herdet glass i rutene bidrar til behagelig støynivå i kupeen.


Clean Zone Interior Package - en verdensnyhet
Volvos omsorg omfatter også det økende antall mennesker som lider av én eller annen form for overfølsomhet. Nå lanseres Clean Zone Interior Package, basert på ECC (Electronic Climate Control) og IAQS (Interior Air Quality System). Når bilen låses opp med fjernkontrollen, ventileres passasjerrommet automatisk i ca. ett minutt hvis utetemperaturen er høyere enn 10 grader Celsius. Clean Zone Interior Package gir en kupéluft som er godkjent av det svenske Astma- og Allergiforbundet. Innredningsmaterialer og detaljer er utvalgt for å avgi minimale mengder skadelige stoffer.


Personlige innstillinger
S80-føreren har en rekke muligheter til å tilpasse bilens komfortfunksjoner etter egne behov og ønsker. Innstillingene gjøres i bilens informasjonssystem. Menyen omfatter blant annet seter, bakspeil, klimaanlegg, lydsystem, navigasjon og til en viss grad bilens kjøreegenskaper. En ny valgmulighet er automatisk start av bakre defroster. Når den er valgt, aktiveres defrosterfunksjonen når temperaturen er cirka 9 grader Celsius. Et annet eksempel er den hastighetsavhengige servostyringen. Den er tilbehør og kan stilles i tre ulike styrkenivåer, noe som gjøres i informasjonssystemet. - De mange innstillingsmulighetene bidrar til det høye komfortnivået i nye S80, sier Silvia Güllsdorf, prosjektleder for S80-modellen. Men av sikkerhetsmessige årsaker er det viktig at man ikke bruker for mye tid på menysystemet mens man kjører. For at føreren ikke skal miste oppmerksomheten på veien, blokkeres visse nivåer i menyen etter ca. 20 sekunder.


Lyd i verdensklasse
Nye Volvo S80 kan utstyres med ett av verdens beste lydsystemer, Volvo Premium Sound. Digital forsterker fra Alpine med ICE Power®-teknologi fra Bang & Olufsen PowerHouse, Dolby® Pro Logic II Surround og høyttalere fra danske Dynaudio® gir en lydopplevelse på høyeste nivå. Volvo Premium Sound beskrives mer utfyllende i en separat pressemelding.


Nye Volvo S80 - dimensjoner (i forhold til den forrige S80-modellen)
Lengde 4850 mm (4850 mm)
Bredde 1860 mm (1833 mm) Høyde 1488 mm (1454 mm)
Akselavstand 2836 mm (2791 mm)
Sporvidde foran 1588 mm (1582 mm)
Sporvidde bak 1585 mm (1560 mm)

Kilde: Pressemeldig Volvo Personbiler

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.