Nye SKODA Citigo

Nye SKODA Citigo har imponerende sikkerhetsfunksjoner, attraktiv design og drivstoffeffektive motorer. Bilen er perfekt tilpasset for bybruk.

SKODA utvider modelltilbudet med en syvende modellinje og introduserer nye SKODA Citigo i småbilsegmentet. Dette er den perfekte bil for mennesker som lever i byen. Bilen er kompakt med 3,56 meter i lengden, 1,64 meter i bredden og 1,48 meter i høyden. Den er likevel romslig innvendig med mange smarte funksjoner. Akselavstand på 2,42 meter betyr at fire passasjerer kan ta lengre reiser med god komfort. I tillegg er bagasjerommet på 251 liter, noe som kan økes til 951 liter hvis setene legges ned. SKODA Citigo ble lansert i 3-dørs versjon på det tsjekkiske hjemmemarkedet i november 2011. Nå vil den få sin première i 5-dørs modell.


- SKODA Citigo er sentral i vår vekststrategi om å selge 1,5 millioner i biler på verdensbasis innen 2018. Bilen vil åpne opp for det raskt voksende småbilsegmentet for vårt merke. Vi ønsker at bilen skal erobre nye kundegrupper for SKODA, spesielt i Europa, sier Winfried Vahland, styreleder i SKODA.

I løpet av de to til tre neste årene vil SKODA introdusere en ny modell hver sjette måned i gjennomsnitt.

SKODA Citigo er rettet mot unge førere eller familier som er på utkikk etter sin andre eller tredje bil.
- SKODA Citigo er for prisbevisste personer som er opptatt av kvalitet, design og sikkerhet, sier Vahland.

Nye SKODA Citigo har det markante SKODA-designet. Med forkrommet grill, presist formede lykter og store vindusflater er det ingen tvil om at SKODA Citigo tilhører SKODA-familien. Også bakfra er bilen lett gjenkjennelig. Baklykter i markant C-form og den lett gjenkjennelige logoen røper identiteten.

På innsiden er bilen preget av et stilrent interiør. Dashbordet er utført i to ulike toner og bilen har en rekke smarte lagringsløsninger som koppholdere, netting på sidene av forsetene, veskekrok integrert i hanskerommets åpningsmekanisme og et praktisk nettingsystem sørger for sikker transport av gjenstander i bagasjerommet.

Sikkerhetspakken i SKODA Citigo er unik i småbilsegmentet. Et av høydepunktene er den nye "City Safe Drive" som er en aktiv bremseassistent. Nødbremsfunksjonen for bykjøring blir automatisk aktivert ved hastigheter under 30 km i timen. Avhengig av hastighet og trafikksituasjonen, kan City Safe Drive dempe en krasj, eller forhindre det helt. Sammen med Volkswagen Up! og Seat Mii er Citigo den første bilen i småbilsegmentet til å tilby denne nødbremsfunksjonen.

To nye tre-sylindrede bensinmotorer vil være tilgjengelig i SKODA Citigo ved lansering. Begge motorene er på 1,0 liter og utgjør 60 eller 75 hk. Den mest drivstoffeffektive motoren har et forbruk på 0,42 liter per mil og et CO2-utslipp på 97 gram per km. Motor og girkasse er satt sammen for optimal drivstoffeffektivitet i byen. De er designet for raskt å nå optimal driftstemperaturer selv på korte turer.

Til tross for sin lille størrelse oppnår disse motorene høyt dreiemoment med lavt støynivå. Det ligger i planene at SKODA Citigo skal komme med en motor som går på naturgass (CNG) på et senere tidspunkt. Denne motoren vil ha et CO2-utslipp på 79 gram per km.

SKODA Citigo blir introdusert på det norske markedet i månedsskiftet august/september 2012.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.