Nye GreenLine-modeller fra Skoda

Nye GreenLine-modeller fra SkodaSkoda satser på miljø og lanserer en ny og forbedret Skoda Fabia GreenLine stasjonsvogn og en splitter ny Skoda Roomster GreenLine. Begge modellene har et gjerrig drivstofforbruk og Skoda Fabia GreenLine har redusert CO2- utslippet til 89 gram per kilometer.

Skoda har utviklet en ny versjon av den populære og praktiske bilen Skoda Fabia stasjonsvogn og en splitter ny utgave av Skoda Roomster. Sentralt for de nye Skoda-modellene står en rekke tilpasninger og forbedringer som bidrar til å gjøre bilene mer effektiv og mindre forurensende.

 
De viktigste nyvinningene inkluderer en ny 1,2 TDI motor med 75 Hk. Motoren har siste generasjon avansert common rail innsprøyting, noe som gir mer dynamiske og stillegående og ikke minst forbruks- og miljøgunstig motor, start-stopp funksjon, bremser som gjenvinner energi og anbefaling om girvalg på kjørecomputeren.
 
En av de viktigste teknologiske endringene i disse andre generasjonsutgavene av GreenLine modellene Skoda Fabia og Skoda Roomster er en tresylindret turbodrevet dieselmotor med et drivstofforbruk på kun 0,34 liter per mil og et CO2-utslipp på 89 gram per kilometer for Fabia Stasjonsvogn GreenLine. Skoda Roomster GreenLine bruker 0,42 liter for hver kjørte mil og har et utslipp på 109 gram per kilometer.
 
Motoren innfrir kravene til EU 5 utslipp og har ikke bare lavere CO2 utslipp, men også redusert utslipp av nitrogenoksider og partikler. Med start-stopp-systemet får man redusert drivstofforbruket med opptil 0,04 liter per mil ved kombinert kjøring og opptil 0,09 liter per mil ved bykjøring. De energigjenvinnende bremsene bidrar også til lavere forbruk. Det er første gang disse to systemene brukes i en serie-produksjon av Skoda. Andre teknologier i bilen som er utviklet for å forbedre driftsøkonomien omfatter gir-indikatoren som hjelper føreren med å gjøre optimal bruk av motorens potensial. Modellene er også utstyrt med dekk med lav rullemotstand.
 
Prisene starter på 181.400 kroner for Skoda Fabia GreenLine stasjonsvogn med 1,2 TDI motor CR og 75 Hk. For Skoda Roomster GreenLine starter prisene på 201.400 kroner.
Skoda Fabia GreenLine stasjonsvogn og Skoda Roomster GreenLine vil være på norske veier i juli. Skoda Fabia GreenLine fem dørs kombibil vil ha produksjonsstart i uke 45.
Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.