Siste nytt

Ny Volkswagen Tiguan

Helt nye Volkswagen Tiguan har sin verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt, IAA, Tiguan har et helt nytt design og er full av ny teknologi og innovative løsninger

Etter å ha solgt mer enn 2,64 millioner biler av første generasjon er det nå klart for den andre generasjonen av Volkswagens populære SUV, Tiguan. Nye Volkswagen Tiguan er den første SUV'en fra Volkswagen Group som er basert på den såkalte MQB-plattformen, en fremtidsrettet plattform som brukes av en rekke biler fra Volkswagen Group.

Volkswagen presenterer nå fire forskjellige versjoner av nye Tiguan samtidig; den sportslige Tiguan R- Line, en "onroad"-modell, en "offroad"-modell og Tiguan GTE. Konseptbilen Tiguan GTE er en ladbar hybrid som viser noen av fremtidsvisjonene for nye Tiguan. En verdensnyhet er at nye Tiguan GTE også er utstyrt med solcellepaneler. Energien solcellepanelene genererer mates inn i batteriet og sørger for opptil 1000 kilometer ekstra årlig kjørelengde uten utslipp.

Innovative løsninger
I de kommende år vil Volkswagen lansere innovative løsninger som gjør at Tiguan blir tilpasset spesielle markeder over hele verden. For eksempel kommer det en XL-versjon med lenger akselavstand på noen markeder i løpet av våren 2017.

MQB-plattformen forbedrer alle aspekter ved Tiguan. Designet er sporty og vekten er redusert med 50 kg i forhold til forrige modell med Euro 5-motorene. Det er gjort store forbedringer når det gjelder plass innvendig og i bagasjerommet. Volumet i bagasjerommet er på 615 liter, eller hele 1655 liter med setene nedfelt - og dette er en økning på 145 liter fra tidligere.

Også motorene er mer drivstoffvennlige enn tidligere. Et bredt spekter av åtte motorer tilbys med alt fra 115 til 240 hestekrefter. Selv om motorene er kraftigere er de opptil 24 prosent mer drivstoffeffektive enn den forrige modellen med Euro 5-motorer.

Det nye systemet med 4MOTION Active Control gjør det også enklere enn noensinne å tilpasse firehjulsdriften til all mulig bruk. Bilen er også designet for tilhengerlast på inntil 2500 kg.

Assistentsystemer som Front Assist med City nødbrems, passasjerovervåkning, lane assist og automatisk postkollisjonsbrems er standard. Andre innovasjoner innebærer blant annet automatisk ulykkesvarsling, trafikkinformasjon, informasjon om ledige parkeringsplasser og status på kjøretøyet. App Connect gjør at du kan integrere innholdet fra din smarttelefon i bilens infotainment-tjenester.
kilde:MøllerGuppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.