Ny Volkswagen Polo

med ESP - antiskrens og antispinn som standard

Ny Volkswagen Polo
31. januar står den nye Polo klar for prøvekjøring hos norske Volkswagen-forhandlere. Polo er blitt en voksen småbil med sikkerhets- og utstyrsnivå og en kvalitetsfølelse som tidligere har vært forbeholdt større biler. Utstyrt med ESP (antiskrens og antispinn) og nye sterke og gjerrige motorer setter Volkswagen Polo en ny standard i denne klassen.

Fjerde generasjon Volkswagen Polo er en helt ny bil med attraktivt design, førsteklasses kvalitet, ny teknologi og større dimensjoner enn sin forgjenger. Bilens lengde er økt med 15,4 cm og hjulavstanden med hele 5,3 cm noe som i tillegg til større plass gir økt komfort og bedre kjøreegenskaper. Den nye Volkswagen Polo er dermed både en fullverdig familiebil og flott bybil.


Nye effektive og gjerrige motorer
Med sin tresylindrede dieselmotor på 1,4 liter og 75 hk som ble introdusert på Polo for to år siden demonstrerte Volkswagen at de virkelig kan lage små gjerrige og effektive motorer. Nå har de tatt ett skritt til, og på den nye Polo introduseres to helt nye tre-sylindrede bensinmotorer på 1,2 liter med 55 hk og 65 hk. 65-hesteren forventes å bli en bestselger i Norge og den gir meget gode ytelser til en gunstig pris. Polo leveres også med to firesylindrede bensinmotorer på 1,4 liter; en 75 hk og en 100 hk. På dieselsiden leveres den omtalte 1,4 75 hk TDI og en firesylindret 1,9 liter på hele 100 hk, begge med pumpedyseteknikk. I andre halvår vil det også komme en ny firesylindret direkteinnsprøytet bensinmotor (FSI) på 85 hk.

Antiskrens og antispinn som standard
Det var en viktig milepæl når Volkswagen for ett år siden var først ute med å introdusere ESP, elektronisk stabilitetsprogram, eller enklere forklart: antiskrens og antispinn, som standard i Passat-klassen. I Polo-klassen kan ingen av konkurrentene levere ESP, og Volkswagen setter igjen ny standard for sikkerhet ved å innføre ESP som standardutstyr på alle Polo-modeller med unntak av Firstline 1,2/55hk. 

ESP er et viktig sikkerhetssystem som både kan regulere motorkraften og bremse enkelthjul. ESP styres av sensorer som leser hvordan bilen beveger seg. Når bilen får en skrens eller går rett frem der føreren ønsker å svinge, trer automatisk ESP i funksjon, kutter motorkraften og bremser ett eller flere enkelthjul slik at bilen "dyttes på plass igjen".
Kombinert med ESP er Polo også utstyrt med antispinn som regulerer motorkraften til drivhjulene og hindrer hjulene i å miste veigrepet når det gis gass.
Av øvrig sikkerhetsutstyr er fire kollisjonsputer og tre hodestøtter og tre 3-punkts sikkerhetsbelter i baksetet standard på alle modeller.

Skreddersy din egen Polo
Den nye Volkswagen Polo har et meget bredt modellutvalg med tre- eller fem dører, seks motoralternativer og tre utstyrsvarianter; Trendline er den sporty utgaven med sportsseter, kjørecomputer og kurve- tåkelys, mens Comfortline har sentrallås, el. vinduer foran og oppvarmede sidespeil. Om du vil ha både i pose og sekk skal du velge Highline som også har Climatronic klimaanlegg, sportsseter, sentrallås og el. vinduer foran.

Både utvendig og innvendig er Polo preget av god finish til minste detalj. Det er benyttet materialer av høy kvalitet og du får en god kvalitetsfølelse når du setter deg inn i bilen. Du kan velge mellom 15 ulike lakkfarger og setetrekk i fire forskjellige stofftyper med 12 farger/mønstre i tillegg til skinn. Og om ikke det er nok utstyr som standard, kan du med tilleggsutstyr virkelig skreddersy din egen Polo.
Listen over tilleggsutstyr er lang og inneholder flere interessante komfort- og sikkerhetsdetaljer. Integrert barnesete i baksetet er helt nytt og svært interessant i denne klassen. For økt komfort leveres både et nytt halvautomatisk, og et helautomatisk klimaanlegg, Climatronic.
Høyde- og lengdejustering av ratt er standard i alle modeller. Det samme er delt- og nedfellbar bakseterygg. 

Moderne og elegant
Den nye Volkswagen Polo har fått et moderne design som forener den typiske Volkswagen-funksjonaliteten med en høy grad av emosjonalitet. Ny front med doble runde lykter gir et elegant og moderne uttrykk. Tredørs-utgaven har et sporty, coupé-preget utseende, mens femdørs modellene med et tredje sidevindu gir et godt inntrykk av rommeligheten i den nye Volkswagen Polo.
Den nye Volkswagen Polo er den første i en helt ny generasjon moderne kompakte biler, og både med hensyn til plass, sikkerhet og komfort sprenger Volkswagen de tradisjonelle klasse-grensene. Den nye Volkswagen Polo er utvilsomt en av de aller viktigste nyhetene for norske bilkjøpere i år.

Meget gunstige priser
Den nye Volkswagen Polo er klar for prøvekjøring hos Norske Volkswagen-forhandlere 28. januar. Prisene starter på kr. 137.560,- for Polo Firstline 1,2 55hk med 3 dører. Volkswagen Polo Comfortline 1,2 / 65hk med ESP som standard koster kr. 163.040,- veil. levert importør.
Kilde: Møller/volkswagen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.