Citroén C3

Citroén C3Den nye Citroën C3 ble avduket i Frankfurt for første gang. Modellen, som kommer på markedet i første halvdel av 2002, har en ny og original design. Plassforholdene og utstyrsnivået setter nye standarder for en bil i kompaktklassen.

C3 er 1,67 m bred, 3,85 lang, og høyden er på hele 1,52 m. Bagasjerommet er uvanlig stort for en bil i B-segmentet, og Citroën har utviklet den spesielle løsningen

"Moduboard", for maksimal plassutnyttelse. Moduboard består av en plate som gjør det mulig å dele opp bagasjerommet i forskjellige moduler, alt etter behov. Når Moduboard ikke er i bruk, kan den oppbevares mot ryggen av baksetene.

C3 er tegnet av Citroëns egne designere som har gitt den en moderne og original form. Kupéen i den nye modellen er rommelig, lys og innbydende. C3 kan i tillegg leveres med et usedvanlig stort, elektrisk soltak i glass som strekker seg helt over baksetene og gjør kupéen mer åpen og vennlig. C3 er lettkjørt, og med sin variable servostyring er den en ideell bybil.
Citroën C3 representerer et betydelig fremskritt når det gjelder bildesign i kompaktklassen. Bilen er tilpasset kravene fra ulike kundegrupper og svarer til deres forventninger, ikke minst når det gjelder driftsøkonomi og miljømessige hensyn.

Ny generasjon av HDi-motorer
En ny generasjonen dieselmotorer med direkte innsprøytning er utviklet gjennom et samarbeide mellom PSA Peugeot Citroën og Ford. De nye motorene 1.4 HDi og 1.4 HDi 16V bidrar i høyeste grad til kjøregleden man vil oppleve i en C3.
Ved den internasjonale lanseringen, vil Citroën C3 bli tilgjengelig med fire forskjellige utstyrsnivåer og fem motoralternativer. Dieselvariantene er de to nye motorene : 1.4 HDi som yter 50 kW (70 Hk DIN) og 1.4 HDi 16V som utvikler 66 kW (92 Hk DIN). Bensinmotorene er : 1.1i med 44 kW (61 Hk DIN), 1.4i som yter 55kW (75 Hk DIN) og 1.6i 16V motoren med en effekt på 80 kW (110 Hk DIN). En sekvensiell automatisk girkasse er tilgjengelig for 1.4 liters motoren.

Sikkerhetsutstyr på høyeste nivå
Kundene krever høy standard med hensyn til sikkerhet, og det med rette. For å imøtekomme kundenes forventninger, tilbyr C3 aktiv og passiv sikkerhet på høyeste nivå.

C3 er bygget på en helt ny plattform, og bilen har et særdeles godt veigrep. Den er utstyrt med ABS-bremser, elektronisk bremsekraftfordeler og et system for assistanse ved nødbremsing.
Det rikholdige sikkerhetsutstyret omfatter bl. a. seks kollisjonsputer, deriblant to hodekollisjonsputer, og barnesikring med elektrisk betjening på dashbordet. Det komplette sikkerhetsutstyret på C3 plasserer den helt i toppsjiktet i sin klasse hva sikkerhet angår.

I tillegg er C3 utstyrt med systemet Multiplexing av samme type som på Citroën C5. Dermed har bilen tilgang til såkalt "intelligent" utstyr, både når det gjelder komfort og sikkerhet. Av finessene som tilbys kan nevnes: Elektronisk hjelp ved parkering, automatisk vindusvisker foran, "black panel" - funksjon (nattkjøring), automatisk tenning av nødlys osv.
Som en oppfølger til konseptbilen C3 Lumière, har Citroën med C3 konstruert en elegant og praktisk bil som er sikker og økonomisk i drift, i byen så vel som på landeveien.

Kilde: Citroén

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.