Siste nytt

Med Volkswagen XL1 blir visjon virkelighet

Med Volkswagen XL1 blir visjon virkelighet Denne uken viser Volkswagen frem XL 1 for første gang på Qatar Motor Show. Denne konseptbilen tar effektivitet og lavt energiforbruk til nye høyder. Ingen annen hybridbil er mer drivstofføkonomisk. Volkswagen har uttalt visjonære mål om å utvikle en bil som er praktisk for daglig bruk og med et forbruk på 0,1 liter per mil. Den nye XL 1 viser nå at dette målet kan være innenfor rekkevidde.

Den nye Volkswagen XL1 har et CO2-utslipp på 24 g per km, takket være en kombinasjon av en lett konstruksjon, meget lav luftmotstand og et plug-in hybrid system bestående av en to sylindret TDI-motor med 48 Hk og en E-motor med 27 Hk samt Volkswagen annerkjente 7-trinns dobbel clutch girkasse (DSG). Siden bilen er utformet som en plug-in hybrid, kan XL1 prototypen bli kjørt opp til 40 kilometer i ren elektrisk modus, det vil si null utslipp. Litium-ion batteriet kan lades fra en vanlig stikkontakt.
 
Energieffektive biler skal også være morsomt å kjøre. Følelsen når du kjører nye XL1 er virkelig dynamisk. For å kjøre i en konstant hastighet på 100 km/t trenger prototypen kun 6,2 kW / 8,4 Hk, en brøkdel av ytelsen til dagens biler. I elektrisk modus trenger Volkswagen XL1 mindre enn 0,1 kWh for å fullføre én kilometer. Dette er rekordverdier.
Volkswagen XL1 veier bare 795 kg. Når full effekt av hybridsystemet er engasjert, akselererer Volkswagens prototype fra 0-100 km / t på bare 11,9 sekunder og har en toppfart på 160 km / t (elektronisk begrenset).

       Med Volkswagen XL1 blir visjon virkelighet
 
Volkswagen XL 1 er designet for en ny epoke. Den er kun 3,88 meter lang og bare 1,15 meter høy. Til sammenligning har Volkswagen Polo en lengde på 3,97 meter, men er betydelig høyere med 1,46 meter. Høyden på nye Volkswagen XL1 er omtrent det samme som for en Lamborghini Gallardo Spyder.
 
Det er lett å se for seg hvor spektakulær en slik Volkswagen vil være når den dukker opp på veien - så lang og bred som en Polo, men med en lav profil som en Lamborghini.
Volkswagen XL 1 har også en ekstrem lett konstruksjon der store deler av karosseriet består av karbonfiber og forsterket polymer (CFRP) - som er like lett som det er sterkt.
Kilde; MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.