Siste nytt

konseptbilen Bulli

konseptbilen BulliVolkswagen viser frem et nytt elektrisk konsept på den internasjonale utstillingen i Genève. Den første Volkswagen bussen debuterte for over 60 år siden. Den var sitt første i sitt slag, og ble raskt populær på alle kontinenter. Bilen med det enkle designet har fortsatt fans over hele kloden. Nå har Volkswagen utformet en konseptbil som er basert på den opprinnelige formen til Volkswagen Transporter 1 ,

konseptbilen er utformet for fremtiden. Bulli er romslig som i 1950, og designet er like rent og enkelt som tidligere

dette kjøretøyet har Volkswagen fullført hva de startet i 2001. De har vært innom flere konseptbiler før de har landet på denne versjonen som er mindre enn Volkswagens microbus. Nå er tiden inne for denne visjonen fordi konseptet er tydeligere og de nødvendige og bærekraftige teknologier er nå tilgjengelig. Denne konseptbilen er mer kompakt og rimeligere enn tidligere konseptbiler. Bilen er utstyrt med en elektrisk motor, seks seter og infotainment kontroll via iPad. Bulli vil kunne supplere flerbruksbil-programmet til Volkswagen i tillegg til Caddy Comfortline, Touran, Sharan og Caravelle.

  
Den nye konseptbilen har null utslipp og kan kjøre opptil 300 km uten å lade. Den elektriske motoren har 115 hk og imponerende 270 Nm dreiemoment. Den stillegående motoren får tilført energi fra et lithium-ionbatteri med en maksimal lagringskapasitet på 40 kWh. Bilen akselerer fra 0 til 100 km/t på 11,5 sekunder, og har toppfart på 140 km/t. Med sin rekkevidde og kjøreegenskaper er ikke bare den kompakte bilen ideell for korte avstander, men den passer også godt for de fleste pendlere og fritidsaktiviteter. Bulli kan også komme med Volkswagens ekstremt effektive bensin og dieselmotorer med 1,0 eller 1,4 liter som alternative motorer. Motorene er drivstoffeffektive men har likevel mye kraft. Dette alternativet er for alle som ønsker å dekke store avstander med minimalt drivstofforbruk.

    konseptbilen Bulli
 
Bulli er 3,99 meter lang, 1,75 meter bred og 1,70 meter høy. Med en akselavstand på 2,62 meter utnytter den nye konseptbilen lengden på en god måte. Som Volkswagen Samba er også den nye konseptbilen presentert med en todelt lakk. Fronten på bilen og sidene deles med en linje som deler fargene, og taket er presentert i samme farge som øverste del av bilen. I dette tilfellet hvitt og rødt. Den velkjente Volkswagen logoen er plassert midt på panseret og er gjennomført i hvitt. I tråd med Volkswagen design, er Bulli utstyrt med doble frontlykter med L formet LED-kjørelys. LED lyser godt, har lang levetid og lavt energiforbruk som gjør det ideelt for den elektrisk drevne Volkswagen Bulli.
  
I kupeen kan passasjerene glede seg over mye lys, takket være panorama soltak. Andre høydepunker i bilen er en flyttbar iPad i midtkonsollen som fungerer som en multifunksjonell touchscreen med internettbaserte iPad programmer og mediesenter som kontrollerer funksjoner som bluetooth handsfree telefon, klimakontroll og et navigasjonssystem. Alle funksjoner i førerhuset er tydelig organisert og foran føreren er det et speedometer utformet som en halvsirkel som også viser bilens multifunksjoner som kan kontrolleres via taster på rattet. Bulli har ikke turteller eller girspak, da dette er unødvendig siden bilen har elektrisk motor. Sistnevnte er erstattet med en roterende bryter som aktiverer bilen forover eller bakover. Den samme bryteren brukes til å starte og stoppe motoren.
 
De ytre og midtre setene kan legges ned og med baksetet nedslått blir lastekapasiteten på hele 1.600 liter. Dette gjøres med enkle manuelle bevegelser. Dette gjør bilen til den perfekte følgesvenn på en helgetur. Like viktig som at sittesystemet er fleksibelt, er maksimal komfort. Setene er plassert høyt og er behagelige å sitte i. I tillegg er konseptbilen utstyrt med alle tenkelige sikkerhetsfunksjoner.

Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.