Siste nytt

Rally Zero.

Mads og samboer Veronica, som kjører for NAF, i bilmerket Tesla, vant Rally Zero, et nullutslippsløp som startet på Rådhusplassen i Oslo, og gikk i mål i Stavanger. "Vi fikk akkurat vite at vi har vunnet med 42 prikker. Vi ledet med 15 prikker i går, så vi har hatt en god avslutning. Dette har vært morsomt, helt annerledes enn vi er vant til, men ikke noe vanskelig å finne konkurransemodus" sier Mads.

"Teamwork," legger Veronica til," her er idealtid et viktig element, og vi må passe på være på rett sted til rett tid, i ordets rette forstand. Jeg passer klokka, og Mads passer kjøring og tripp. Men det har vært lagt inn fartsetapper i tillegg. Da teller best tid som vanlig. Jeg vant her i fjor også, med søsteren min, Marlene, som sjåfør, og der er veldig morsomt å vinne med Mads i år."

Begge innrømmer at å drive propaganda for miljøbevissthet var drivkraften fra starten av, men etter hvert kom konkurranseelementet også tydelig fram. Så viktig ble konkurransen at Mads måtte stresse rundt for å få låne en riktig lader, fordi den de hadde ikke var sterk nok, og da måtte han ta det pent på fartsetappene. Det var ikke bra ! Men ingen tvil, det viktigste var jobben med å skape miljøbevissthet.


"Nå er ikke vi rallyutøvere miljøverstinger til daglig heller", sier Mads. "I motorsport legges det for eksempel mye vekt på å brenne drivstoffet optimalt under de aller tøffeste forhold. Den teknologien som framkommer, skaleres ned på gatebiler og resulterer i mindre utslipp. Ellers er vi også miljøbevisste generelt. I Adapta Motorsport har vi helt konkrete planer om å oppnå miljøsertifisering gjennom Miljøfyrtårn, og jobber sammen med en konsulent om denne prosessen nå.


Ellers var det skikkelig morsomt å vinne, som alltid. Det har vært mye mennesker, stor fokus fra presse, og jeg tror vi har oppnådd mye av den effekten arrangører og deltakere ønsker" avslutter han.

Kilde; Pressemelding  Mads Østberg og samboer Veronica Engan

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.