Siste nytt

Motorsport


motorsportDet finnes en del ting med bil som faktisk er meget underholdene og mange vil nok i første omgang tenke på motorsport og selvfølgelig er dette noe av det mest spennende vi bilinteresserte kan se på, men for å kunne ha stoff fra billøp rundt omkring må vi ha folk.

Dere kan få mye nyttig og gøy på sidene www.michelinsport.com 

De av dere som virkelig følger Formel 1 vet at nettet er fullt av steder der hundredelene tas på alvor og man er helt på det rene med når en tysk sjåfør sist vant et tysk grand prix med en tysk bil.Vi andre som kanskje ikke tar løp til løp fullt så alvorlig, har imidlertid også masse gode muligheter. La oss begynne med et av de merkeliste innslagene.


motorsport http://www.forix.com/ finner du en utrolig mengde informasjoner om Formel 1 fra starten etter krigen, ikke et komma er oversett i databasene her, og det utrolige er at informasjonene kan du få servert på hvilket av nesten 50 forskjellige språk som du måtte ønske. Ansvaret for det norske blir godt tatt vare på av TV2s EffEff kommentator Atle Gulbransen. Ikke rart han vet mye, hvis han husker bare en hundredel av det han har oversatt her.

Og selv er jeg veldig glad i www.planet-f1.com - dette er en seriøs løp til løpside, men med de beste skribentene i bransjen, og en av de få  "groupie-sidene" som ikke er overveldet av alt fjas og glitter rundt Formel 1. Når du leser folk som Eoin Young (som kom til Europa som manager for Bruce McLaren i 1961) eller Mike Lawrence som går såpass dypt inn i dette overfladiske materialet at det som regel blir en eller annen bok av det, får man et litt annet inntrykk av sporten enn de heseblesende popstjerne reportasjene formidler. Så synes jeg kanskje det er morsomt å se hva industrien gjør i Formel1. Et tannhjul kan vel være vel så interessant som en tannløs fører.  Cranfield universitetet, som utdanner mange av teknikerne bak, forteller mye spennende på http://www.motorsport.cranfield.ac.uk/ . Og siden jeg nevnte tannhjul, hos Hewland, http://www.hewland-engineering.co.uk/ finner dualt om racergearkasser.

Tilbake til smilet igjen, helt på slutten. På favorittlisten min har jeg 14 forskjellige sider som presenterer Murray Walker, den legendariske engelske TV kommentatoren med fistel og minst femten verbale "egg i fleisen" for hvert løp av typen "Vi har hatt fem løp så langt i år, Brazil, Argentina, Imola, Schumacher og Monaco" eller "Williams folkene gjør seg klare til Hill, der tar de av dekkjølerne" eller "Han har mistet begge de høyre forhjulene sine...". De beste Murray sitatene får du på http://www.fortunecity.com/silverstone/alfa/46/index.html der det også er et glimrende arkiv, og de fleste høydepunktene ligger på lydfiler slik at du får med deg alt. Siden det er hans siste sesong i år, (dette har han drevet med i over 50 år!) regner vi alle med ekstra høydepunkter her.

Kilde: bladet BIL

[ Tips en venn om denne saken ]       [ Abonner på vårt nyhetsbrev ]

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.