Discovery sport trekker et 100 tonns tog i sveits

Land Rover Discovery Sport SUV gjennomførte en utrolig prestasjon i Sveits den 16. Juni 2016 da den trakk tre togvogner med en samlet vekt på over 100 tonn langs et jernbanespor. Denne utrolige demonstrasjonen viser en slepekapasitet tilsvarende vekten av et Boeing-757 fly. Det som gjør prestasjonen enda mer imponerende er at den eneste modifikasjonen på drivlinjen på Discovery Sport var monteringen av toghjul av de britiske spesialistene Aquarius Railroad Technologies for å fungere som «stabilisatorer».

Slepingen av toget var en hyllest til Land Rovers tradisjoner med lanseringen av Discovery I i 1989, som inkluderte kryssing av Rhinen på den dramatiske togbroen Hemishofen som er 285 m lang og rager 26 m over dalbunnen.

Drevet av Jaguar Land Rovers 180 hk Ingenium dieselmotor med 430 Nm dreiemoment, kjørte bilen 10 km samtidig som den slepte 58 ganger sin egen vekt. Motorkraften ble komplettert med Land Rovers slepe- og trekkraftteknologier, inkludert Terrain Response, Tow Assist, Tow Hitch Assist og All Terrain Progress Control – et delvis autonomt offroad-kjøresystem som automatisk styrer motoreffekt og bremsing.

Ved bruk av disse teknologiene fullførte Discovery Sport slepingen uten hjelp av lavgir, og stolte kun på den toppmoderne 9-trinns automatgirkassen og Terrain Response-teknologien for å generere nødvendig trekkraft. Land Rovers All Terrain Progress Control (ATPC) system ble koblet inn med et knappetrykk for å optimalisere trekkraften i en gitt hastighet, nesten på samme måte som en «cruisekontroll i lav hastighet».

Karl Richards, Lead Engineer for Stability Control Systems hos Jaguar Land Rover, sa: «Sleping ligger i Land Rovers DNA, og Discovery Sport er intet unntak. I årenes løp har vi lansert nye slepeteknologier som gjøre slepingen enklere for våre kunder. Jeg har brukt mesteparten av min karriere på å reise til de mest ugjestmilde delene av verden for å teste Land Rovere under meget krevende forhold, men dette er den mest ekstreme slepetesten jeg noensinne har gjennomført»

Kilde: Land Rover Norge

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.