Siste nytt

Jeg har en Chrysler Stratus 2.0 LE 1995 modell, som har gått ca 190 000. Den siste tiden har jeg mistet noe motorkraft og det virker som om motoren går bare på 3 av 4 sylindre. Om jeg forsøker å nappe ut en og en pluggledning så stopper motoren, utenom når jeg napper ut nr. 3 fra venstre.

Når jeg napper ut denne er det ikke noe forskjell i turtallet på motoren. Jeg forsøkte å skifte både plugger og ledninger men med samme resultat. Jeg har testet og funnet at det er gnist på pluggen til sylinderen som ikke går. I tillegg så er det en klikkelyd fra motoren. Om jeg "cruiser" avgårde på flat vei så høres motoren ganske normal ut, men straks jeg tråkker inn gassen, eller kjører i bakker så kommer det en god tikkelyd. Det virker som at det ikke har så mye med turtallet å gjøre, men motstanden motoren har. Om jeg ligger på for eksempel 3000 omdreininger uten noe særlig trykk på gassen så er ikke tikkelyden så merkbar, før jeg trykker gassen inn. Jeg kan like godt ligge på 5000 omdreininger å cruise uten tikkelyden, og den først kommer når jeg gir motoren mer akselerasjon.

 Motoren starter på første gnist og går problemfritt utenm klikkelyden og mangel på effekt. Den starter uten problemer selv i 15 minus. Det eneste er at det kan lukte noe "svidd" når jeg parkerer bilen. Kan dette være ventilene? Eller er det mest sannsynlig noe mer alvorlig siden motoren har "mistet" en sylinder også? Jeg har lest en del om ventil klikking, men finner ikke noen som har erfart dette sammen med at motoren bare går på 3 sylindre. Er det mulig å få noe slikt fikset til en rimelig kostnad, eller er dette en garantert dyr reperasjon? Siden det er en så gammel bil, så er jeg litt tvilende til å legge for mye penger i en reperasjon. I og med at bilen starter og går; vil det være dumt å fortsette å kjøre bilen slik den er, eller vil dette medføre stor fare for totalt havari? Jeg vet det ikke kan være lett å svare nøyaktig på mine spørsmål, men setter pris på det svar jeg kan få.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.