Siste nytt

Opel Sintra- ABS

Hei.
Har en Opel Sintra og lurer på om det er noen som vet om det går å resette/nullstille ABS lampen.
Etter at jeg fikk byttet motor begynte den å lyse, de sa de glemte å ta av batteriet før de plugget ut kontaktene på hjulene og at det bare var å resette.
Har spurt på verksted men de skal ha 1000 kr for jobben. Finnes det noen smarte hoder som vet om en biligere løsning.

Svar:
ABS lampen må som regel "ofte" innom et verksted for å resettes. Alle slike ting styres vanligvis gjennom den elektroniske hjerne. Det finns kortslutningsprosedyrer i diagnosekontakt for å resette, men dette frarådes da en skal vite 100% hvilke ledere som en må betjene.  Noen biler hjelper det å ta vekk batteripolene og la de være av noen minutter. NB: Radioen må som regel da åpnes (slås på) igjen med tallkode for å få til å virke. 
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Kommentarer   

#1 matslukas 08-06-2013 05:36
Abs styresentralen er som oftest utstyrt med selvdiagnose .Slik at når motoren stanses og startes på nytt vil det ved 30-40 km/t bli en selvdiagnostise ring av ABS systemet og dets funksjons nei jeg er ikke enig i at dett er en verksteds jobb. Samt at lampa tenner kun om det er en feil på en sensor /eler annet feil i ABS kretsen og den tennes om for eksempel 2 av bilens 4 hjul går rundt med +40 km/t og 2 andre står helt i ro .Da vil ABS sentralen sette feilkode, men denne sletter seg selv når alle 4 hjul ruller i samme hastighet og etter at man har passert 30-40 km/t .

95% Sikker på at du har en feil i ABS systemet ,men kun en diagnose vil fortelle event hva og da ofte hvorfor du har fått ABS feilkode..

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.