Siste nytt

Opel Astra- ventil brent

hi.  jeg kjøpte meg en Opel Astra f  1996 Model i høsten 2010 , med km antall 125 000 . i desember 2011 ble bilen satt i verksted på grunn av brente ventiler på syl. 3 og 4.... reparatør var ganske dyrt denne gangen, men verkstedet sa at bilen blir så gost som ny fra nå av.  dem sa at brukeren for må vel ha kjørt for sakte med bilen derfor var ventilene så dårlig.  nå for to uker siden  var jeg nødt til å levere bilen inn igjen. på grunn av samme feil samme ventil.  verksted mener dette er ingen reklamsjonssak.  men siden hele toppen ble byttet og nå skal jeg gjøre samme prosedur igjen  og det koster faktisk ikke lite..... spørsmål min er om det er en reklamasjonssak,siden det vært jo sagt at bilen er som ny nå med helt ny topp, og feilen står opp på samme sylinder igjen.....og hvorfor  skjer dette igjen?  kan det være noe med motoren som utløser at ventilene brenner opp? jeg ha nå betalt nesten dobbelt så mye i reperatur en for bilen når jeg kjøpte den

Svar:
Dette er en typisk reklamasjonssak. Verkstedene prøver ofte å svare med argumenter der de prøver å være profesjonelle og parerer med ofte idiotiske svar.  14 dager etter overhaling  gir klart grunnlag for reklamasjon. Om de fortsatt nekter så ta det opp med Furbrukeretaten.  Biler brenner i dag sjelden ventiler såfremt det ikke er en graverende brukerfeil. Andre ting som feil olje, bensin, kjørevaner etc. Regner her med at verktedet fulgte prodesdyrer med nytt oljeskift under overhalingen osv. Vet i graverende tilfeller at verksteder har tappet gammel olje og fylt opp med samme - noe jeg neppe tror er skjedd her. 
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Kommentarer   

#1 ishabaj 19-03-2013 19:59
hei
Har en opel astra g 1,6 1999 mod når jeg svinger med ratt hører en syse lyd som er plagsom, har skiftett elektrisk servopumpe vi trodde det vr det som gjor denne lyden men det var ikke hører mere under bilen en oppe på motoren er det noe anet feil e det noen som kan eller vet om det.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.