Siste nytt

Opel Astra Club 1.6 Kjørt i dypt vann

Bilmodell: Opel Astra Club 1.6 Ca 193000km Hei!

For et par uker siden så kjørte jeg gjennom en dyp vannpytt på vei til jobb, de foran meg kjørte gjennom så da tenkte jeg at det skulle gå greit, men det gjorde det ikke. Servoen streiket like etterpå, men da jeg skulle parkere på jobb så slo den plutselig inn igjen.

Da jeg var ferdig på jobb så hadde jo bilen stått i ro i 8 timer. Den startet helt fint, men servoen hadde slått ut igjen. Jeg bestemte meg bare for og kjøre hjem uten servo, men etter at jeg hadde kommet et lite stykke så begynte følgende varsellamper å lyse: Oljelampen, motorlampen, batterilampen og ABS lampen. Bilen begynte også å ’’nykke’’ litt ved høyt turtall.

Jeg kom meg helt hjem uten store problemer. Da jeg hadde parkert og stoppet bilen så bestemte jeg meg for og prøve å starte den, men det ville den ikke. Starteren gikk litt rundt, sjekket også at dynamo/servo reima gikk rundt når jeg vrei om nøkkelen, og det gjorde de. Etter noen forsøk så ble jo selvfølgelig batteriet tappet for strøm.

Jeg kan ikke tenke meg at jeg har fått vann i luftinntaket, siden bilen sto i ro i 8 timer etter uhellet, men startet helt fint, var heller ingen merkbar ulyd fra motoren. Sjekket også luftfilteret, det var tørt og fint. Så det jeg lurer på er om det bare kan være en elektrisk feil/kortslutning i systemet?

Nå har jeg hvertfall satt batteriet på lading for og se om jeg i det heletatt kan få start på bilen. Så du kan si at jeg sitter bare å klør meg i hue av frustrasjon. Kjedelig at litt vann skal ta knekken på bilen.

Svar:
Man kan ødelegge mye av elektronikken som i de fleste nyere biler ligger veldig lavt i karosseriet. På min bil ligger mye elektronikk der reservehjulet skulle ligge. Det nedbøret som man har opplevet i det siste har også vært nevnt i media vedrørende det og kjøre gjennom dype vanndammer. Når vannet kommer opp til hjulnavene er det fare på ferde. NB: Vedrørende dette er det lurt og ha en utvidet kaskoforsikring.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.