Siste nytt

Mazda- Motor væske problemer

Hei, jeg har akkurat kjøpt meg en Mazda 323f 1997 mod, 1,5l 16v DOHC motor. Den er kjørt 283500km. Jeg har iløpet av en halv uke funnet ut at den bruker olje og lekker kjølevæske. Kjølevæsken trur jeg kommer av at vannpumpen aldri er blitt skiftet og lekker ut. Det er ingen trykk i ekspandsjonstanken og heller ikke vann i oljen. Kjølevæsken er så forurenset at jeg ikke klarer å se om det er olje i den (men er ikke hvit og skummete). Klarer heller ikke å se blå eller hvit eksosrøyk. Det er ingen vann- eller olje lekkasje rundt toppdeksel eller toppen som jeg kan se. Det er heller ikke gjennomblåsing i motoren. Vil derfor spørre for å få vite om det kan være andre problemer eller om dette tyder på at motoren er i orden og det bare må være en oljelekkasje også ett sted som jeg ikke har funnet enda? Er greit å vite før jeg bruker mer penger på dette.
Registerreim ble byttet for halvt år siden (30.000km). Har fulgt alle servicer (skiftet olje og filter hver 15.000km). Skal ta kompresjonstest og sylinderlekkasje test for å være helt sikker på at motor og topp er OK.
Er det ellers noen vanlige ting for Mazda 323f eller generelt for gamle biler som er kjørt så langt som viser til slike forbruk av væsker?

Svar:
Ja noe ville være rart om den var feilfri med den der gangtiden/km. Oljen er mest sannsyvlig at motoren er sliten. Ofte er det noen paraplytettinger som står innunder ventilfjærene. Disse er plundrete å skifte. En kompresjonstest avslører mye.  Vedr. vannlekkasje kan være alt fra defekt toppakning til lekkasje i vannpumpe/slanger. Oljeforbruk kan nok være normalt når motoren er gått såpass mye for jeg anser dette som relativt mye.
Klikk her for å spør bilmekanikeren 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.