Siste nytt

Mazda 323- temperaturen på fult

hei:)
har en Mazda 323 lx 1995model, kjørt 176000.
etter jeg har kjørt en mil cirka, så står temperatur på fult med en gang, og vanndunken koker. prøvde å skifte termostat, men den koker med en gang enda. vet du hva det kan være?

Svar:
Koker den så kjør iallfall ikke mer/lenger.  For å ta det enkleste siden du selv sier du har skiftet termostat..så tro jeg ikke du har luftet systemet helt og det nå er betydelig med luft her. Alle biler har en lufteplugg. Prosedyren er å sette varmeapparat på fyllt starte bilen og åpne den lille luftedysa til det kommer vann ut av den uten luft. Er det luft i systemet så vil det "poffe" luft ut her og la bilen gå til strålen er klar og fin. NB: Pass på temperaturen og ikke minst vannnivå i ekspansjonsdunken og etterfyll om mulig. Husk også frostvekse på denne tiden av året.
Fungerer ikke dette, at du har rett termostat, at ikke den er montert speilvendt (går an på  noen biler) så er det nok sannsynligvis gjennomslag wn av  sylinderene. Dette kan sjekkes enklest om ikke motoren koker. Kjør og gi full gass på et lavere gear - slipp gassen og la den rulle litt uten gass. Gi på igjen, se i speilet og kommer det hvit dott er dette vanndamt og konklusjonen er at kjølevann kommer gjennom toppakning og ut i forbrenningskammer. Håper ikke det er dette da vi er inne på en mer kostbar greier.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.