Siste nytt

Golf 3 servo hakker + hylelyd

hei, jeg kjører en Golf 3, 96 moddel, automat, ca226000 km

har hatt bilen snart i 1/2 år, det har ikke vært noen problem med den til nå, men gradvis har servoen blitt mer og mer hakkete, dette er når bilen står stille, dette er sansynligvis servoen? men det har også kommet en "hylelyd/hvinelyd" fra venstre side av motoren når du sitter inni bilen, jeg har strammet viftereima så den kan vippes 90 grader så det er ikke den. servoreima har jeg ikke gjort noe med, da jeg ikke vet hvor stram denne skal være, men den er ikke "løs" den sitter bra på likksom. Det var inngen papirer på når registerreima ble byttet, men den ser fin ut og jeg kan ikke se noen slitemerker eller noe lignende på den. om det er servopumpen som er gåen er dette "farlig" å kjøre med? vil bilen bli "stående" om servoreimen ryker eller servopumpen går helt i stykker eller kan den kjørest med til nermeste verksted om dette skjer.

takk på forhånd det ble mange spørsmål, men håper du kan svare så fort som mulig

Svar:
Hei. Det er som regel servoreima som hyler når du svinger og den må da strammes eller byttes. Så kan det jo være for lite servo olje i tanken som sitter i motorrommet. Om servo reima skulle ryke eller servopumpa tar kvelden så blir den bare tung på rattet og du kan kjøre den til verksted.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Kommentarer   

#1 Terje reiersen 15-01-2012 20:52
hadde noe liknende på en golf 3,da var det lekkasje fra vannpumpe som gjorde at vann dryppet ned på reim for (nedsatt friksjon)servop umpe.Da ble bilen tung på rattet,men det vekslet tung-lett osv.Byttet vannp.og bilen var ok etter dette,men da bør kanskje reg.rem også byttes(dyrt)

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.