Bensinlukt bak på venstre side

Hei dere.. Bare lurte på en ting. Jeg har en Toyota Corolla Verso 2004 modell. Jeg hadde bilen oppe på bukk for å bytte start motor. Da jeg var under bilen sjekket jeg like godt resten av undersiden og la merke til at bensin tanken hadde en god del rust på seg. Er det vanlig med tanker i metall? Trodde disse var i en type plast. Har denne rusten noen konsekvenser? En annen ting jeg la merke til var at på høyre side ved hjulet bak så var det et snev at bensin lukt. (Nå sitter ikke jeg inne med kjempe masse kunnskaper om bil, men jeg får ting gjort), jeg kan ta feil nå, men er det en slags utlufting av bensin tanken på disse bilene som kan forårsake dette? Det er ingen spor av bensin på bakken, og det merkes ikke på måleren at den lekker da jeg bruker den ok mye men fyller ca annen hver uke. Jeg er ikke skvetten av meg, men har respekt rundt brennbart materiale. Jeg putter 2 barn i denne bilen, og tanken på å si BOM en dag da gassen antenner på varm eksospotte er ikke s kjekk å ha i tankene. Jeg bare lurer. Bør jeg sjekke dette hos proffe?

Svar:
Eldre bilder har bensintanker i metall. Rust vil over tid gi konsekvenser som lekkasje etc. Alle bensintanker har avlufting for og utligne etter hvert som bensintanken tømmes. Som regel sitter disse utluftingene høyt eller rett og slett i fylletuten. Normalt skal det ikke lukte bensin såfremt du ikke akkurat har fylt tanken full. Kan også være på toppen av tanken der ledninger for nivå etc. er tilkoplet. Disse lokkene er ofte helt oppunder tanken der den er mot karosseriet. Kan også være pakningen her som svetter på dette lokk og som skaper bensinlukt? Ved bensinlukt under bilen må denne lokaliseres så snart som mulig.
Klikk her for å spør bilmekanikeren

Kommentarer   

#2 Sissel Nygård 14-10-2017 09:58
Hei, prøver å finne ut kor sikringen til glødingen til Mini ligger ( mini clubman)
#1 simon Germeskel 06-08-2017 15:32
Hei jeg har en opel corsa automat jeg kjøre daglig .nest deg helt flat Batteri .og jeg har Bytte helt ny etter 2 eller tre timer når jeg strt det virker ,men nest dag den ny Batteri helt 2.6v .
Hva det kan var feil med den Bil .

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.