Siste nytt

Volkswagen Amarok blir arrangørbil i Dakar-rallyet

Volkswagens kommende pickup-model Amarok debuterer som arrangørbil under verdens tøffeste rally i januar neste år. Dermed må den nye Volkswagen-modellen vise at den kan takle ekstreme påkjenninger allerede før den er kommet på markedet.

Fra første nyttårsdag og i 17 dager skal 35 Volkswagen Amarok holde følge med deltakerne i det ekstreme utholdenhetsløpet Dakar Rally, som går gjennom 9.000 kilometer i Argentina og Chile med start og mål i Buenos Aires. Arrangørens flåte av Amarok-pickuper skal brukes til befaring av løpstraséen, transport av funksjonærer og utstyr samt transport av journalister.
 
Volkswagen har valgt samarbeidet med Dakar Rally ikke bare for å vise hva den nye Volkswagen-modellen er god for, men også fordi bilen bygges i Argentina og at Sør-Amerika blir et viktig marked for den nye modellen.
 
Volkswagen Amarok lanseres først i Sør-Amerika for deretter å introduseres i Europa til sommeren. Med denne pickup-modellen går Volkswagen tungt inn i et markedssegment som til nå har vært dominert av amerikanske og japanske produsenter. Amarok er en fullstendig nyutviklet bil, med dobbelkabin og firehjulstrekk. Senere vil en enkeltkabin-versjon bli lansert. I pakt med Volkswagens miljøtradisjon vil den nye Amarok sette en ny standard i pickup-segmentet, med dieselforbruk og CO2-utslipp man tidligere bare har kunnet drømme om i denne klassen.
 
Navnet Amarok finnes på flere språk. Blant eskimoene betyr ordet ulv, på flere romanske språk betyr Amarok "en som elsker stein". Begge betydninger passer godt på den nye Volkswagen Amarok.

Kilde:MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.