Siste nytt

Petter Solberg skal kjøre Ford neste år

Ford of Europe melder i dag at de vil fortsette å kjøre rally-VM med Ford Fiesta RS World Rally Car i 2012 og 2013, og at fabrikklaget i 2012 vil bestå av finske Jari-Matti Latvala og norske Petter Solberg.
Petter Solberg (37) ble rallyverdensmester i 2003 og har 13 individuelle WRC-seire knyttet til navnet sitt. Dette er for øvrig andre gang han kjører for Ford. Første gang var i 1999, da han startet sin internasjonale rallykarriere.

Fra neste år vil laget hete Ford World Rally Team og konsernets mangeårige samarbeidspartner Castrol har inngått en ny samarbeidsvtale med Ford for 2012 og 2013. Selve rallyvirksomheten vil også i de to kommende årene bli organisert av M-sport med Malcolm Wilson i førersetet.

- Med de to sjåførene som er engasjert blir dette utrolig spennende, sier Gerard Quinn, leder for Ford of Europes motorsportsvirksomhet i en kommentar. - Jari-Matti Latvala blir av mange sett på som rally-VMs raskeste sjåfør, og har vist enorm framgang både på asfalt og grus i 2011.

Med Petter Solberg får teamet tilbake en av sportens mest erfarne og entusiastiske sjåfører. Hans VM-tittel og 13 individuelle WRC-seire sier en god del om hans evner og den erfaringen han har bygget opp gjennom årene vil også være en enorm styrke for teamet, sier Quinn.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.