Siste nytt

Norsk talent testkjører for Volkswagen

Norsk talent testkjører for VolkswagenVolkswagen har begynt nedtellingen til FIA World Rally Championship i 2013. Volkswagen skal delta med en Volkswagen Polo R WRC med 300 hk og jakter nå på sjåførtalenter. For å skaffe seg erfaring om World Rally Championship vil Volkswagen team delta i utvalgte rally i 2011 med biler fra konsernmerket Skoda.

I disse rundene vil utvalgte sjåførtalenter få muligheten til å kvalifisere seg for en plass i den nye Polo R WRC når startskuddet går i 2013.

- Vi ønsker å gi unge rallyførere muligheten til å vise hva de kan i en reell konkurransesituasjon. Dette er den beste måten å se hvem som gjør en god jobb, og hvem som kan passe inn i det nye Volkswagen teamet. Det hadde vær fantastisk om vi fant en ny Walter Röhrl eller Michele Mouton, sier Kris Nissen, direktør i Volkswagen Motorsport.
 
Første rallyrunde er Finland Rally som starter 28. juli og avsluttes 31. juli i år. Bilen Volkswagen vil kjøre her er en Skoda Fabia RS med 270 hk som går i en annen klasse, SWRC. Det norske talentet Andreas Mikkelsen med copilot Ola Fløene, og den finske duoen bestående av Jonas Lindroos og Pasi Kilpeläinen, er valgt ut til å kjøre for Volkswagen teamet i Finland Rally.
 
Andreas Mikkelsen er bare 22 år, men debuterte allerede i 2006 sesongen i rally da han deltok i en WRC runde i England. Fra 2011 sesongen er han fast sjåfør tilknyttet Skoda England, og deltar i IRC (Intercontinental Rally Challenge)

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.