Siste nytt

Mads Østberg reddet av sin gamle bil

Selv om torsdagens test på Finnskogen ikke ble gjennomført som planlagt fikk Mads Østberg og Jonas Andersson viktig fart i kroppen.


Etter å ha kjørt Ford Fiesta RRC den første måneden av 2012 var Østberg og Andersson, som kjører for NAF Asker og Bærum, tilbake i VM-bilen da de torsdag skulle teste før helgens Rally Finnskog. Dessverre fikk ikke testen gått som planlagt, da det etter kort tid oppsto tekniske problemer.
- Vi trenger noen deler fra M-sport i England for å fikse opp i feilen, men teamet jobber hardt med saken i kveld, forklarer Østberg.

Dermed fikk ikke duoen testet på samme måte som de ønsket. I stedet fikk de låne Østbergs gamle bil, som er identisk med den han skal kjøre i VM, men som Eyvind Brynildsen nå har tatt over.  
- Det var viktig for oss å få litt fart i kroppen og siden vi testet sammen med Eyvind i dag, fikk vi låne hans. Det kjentes veldig bra, sier Mads.
WRC-bilen er den samme som Østberg bruker i NM-rundene, men har større bakvinge, lettere svinghjul og større restriktor på turboen.

 

Hvis alt går etter planen med delleveransen fra England går Finnskog som planlagt for rally-duoen.
-Rally Finnskog er et viktig løp for meg før Rally Sweden fordi det er veldig god konkurranse her, sier Østberg.
Den gode konkurransen ligger blant annet i at Mikko Hirvonen, som i fjor vant Rally Sweden foran Østberg, stiller til start på Finnskogen.
- Hvis vi likevel ikke skulle få bilen klar til start er det ikke krise og får vi den klar må vi nok bruke løpet mer som en test enn det vi hadde planlagt. Men vi skal uansett bruke både søndag og mandag til testing, forklarer Østberg.


Rally Finnskog er et nasjonalt rally bestående av åtte fartsetapper fordel på 117 kilometer og minimalt med transportstrekninger. Duoen vil kjøre ut som nummer to fordi Hirvonen stiller til start og derfor kjører ut før Østberg. Som nummer tre på veien er Eyvind Brynildsen.

Fredag stiller Østberg og Andersson til gjennomkjøring og forbereder seg som om det blir løp.

 

Teamsjef i Adapta World Rally Team, Morten Østberg, er glad på teamets vegne for at de nå har tre biler med i både Rally Finnskog og i Rally Sweden: Mads Østberg, Eyvind Brynildsen og Marius Aasen.
- Det er både moro, utfordrende og spennende at vi har de tre med oss. For med Eyvind og Mads i WRC og Marius i Super 2000 har vi tre stykk vi håper kan markere seg positivt i begge løpene og gi glede til publikum, sier Morten Østberg.
Torsdag var både Østberg og Brynildsen som kjent med på testing. Aasen måtte stå over fordi bilen hans fortsatt er under ombygning.

 

For Eyvind Brynildsen var det en spennende dag på vinterveiene på Finnskogen. Brynildsen fikk nemlig sin debut i en WRC-bil og var svært fornøyd med dagen. 
- Dette er det råeste jeg har vært med på! sier Brynildsen entusiastisk.
I løpet av ettermiddagen hadde han fått fem mil i bilen og følelsen var god. 
- Til tross for at jeg aldri har kjørt en WRC-bil følte jeg at jeg kom inn i det med en gang. Nå gleder jeg meg ekstremt til å kjøre Rally Finnskog med den og kunne utvikle meg enda mer, sier Brynildsen.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.