Siste nytt

Pioneer er først ute med en ordentlig DAB-bilstereo hvor det også er plass til CD-spiller i tillegg til radioenheten. Vi har tidligere testet DAB- radioer og blitt begeistret for lydkvaliteten og fraværet av skurring. Men hittil har DAB-radio enten kommet som en vanlig CD-radio med DAB-enheten i en liten boks ved siden av

eller det har vært bilstereo med DAB, men uten CD-spiller. I DEH-P90DAB har Pioneer lykkes å få plass til både DAB-radioen og CD-spilleren innenfor det vanlige DIN-formatet.

DAB står for Digital Audio Broadcast og har vært et satsningsområde for europeiske kringkastingsselskaper i snart ti år, uten at det har trengt i gjennom til det store publikum. Grunnen har vært et klassisk "høna eller egget"-problem. DAB-mottakere har vært for dyre og store på grunn av for små volum. Deres labre satsing skyldes i sin tur at kringkastingsselskapene ikke har bygd ut landsdekkende DAB kanaler, fordi ingen lyttere har DAB mottakere fordi DAB mottakere er for dyre fordi.......osv.

Pioneer har tatt et langt skritt i riktig retning med sin P90DAB. Den koster riktignok 12.998 kroner og har en rekke hi-fi finesser i tillegg til DAB tuneren. Men spilleren krever ikke mer installasjon en hvilken som helst bilradio, men du trenger en egen DAB antenne.

Men over til det viktige. Lyden fra DAB er for bilbruk soleklart overlegen vanlig FM radio. Det er som reklamen lover, fritt for irriterende sus og skurring. Mister du DAB signalet, skifter spilleren over til vanlig FM. Foreløpig er det bare NRK og P4 som sender på DAB. I tillegg til DAB, har P90DAB en forsterker på 4x50Watt, tre linjeutganger, trebånds equalizer, stemmestyring og et multifarge tekstvindu med høy oppløsning for grafiske effekter. Nå venter vi bare på at teknikken dukker opp i de rimeligere modellene. fra bladet BIL

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.