Volkswagen Phaeton

Volkswagen PhaetonVolkswagens nye luksuslimousin som hittil har vært kjent under prosjektnavnet "D1" skal hete "Phaeton". Navnet, som har sin opprinnelse i gresk mytologi, uttales [faetån].

Det var under den offisielle åpningen av Volkswagens nye fabrikk i Dresden at navnet ble offentliggjort. Phaeton, som direkte oversatt betyr "den lysende", var sønn av solguden Helios i den greske mytologien.


Luksusbilen Phaeton vil være "State of the Art" i sin klasse. Med sin innovative teknologi setter nå Volkswagen standarder også i elitedivisjonen. Volkswagen Phaeton vil blant annet leveres med en 6,0 liter W12 motor på 420 hk, samt en V10 TDI dieselmotor på 313 hk og et dreiemoment på hele 750 Nm. Kombinasjonen av trinnløst elektronisk styrt luftfjæring på alle hjul og 4MOTION firehjulsdrift gir en helt unik kjøreopplevelse. Standard er også "infotainmentsenter" med fargeskjerm hvor man enkelt betjener radio/CD med konsertkvalitet, navigasjonssystem, TV, telefon og klimaanlegg med individuell regulering av temperatur og luftstrøm til fører, forsete- og baksetepassasjerer.

Fabrikken i Dresden er i seg selv et kunstverk med glassfasader og parkettgulv. Her vil 800 medarbeidere produsere 100 biler per dag, så dette er håndverk av den ypperste kvalitet.

Volkswagen Phaeton vil bli introdusert i Tyskland neste vår og ventes til Norge i løpet av sommeren 2002.

Kilde:Møller/Volkswagen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.