Renault ZOE

Under bilutstillingen i Genève er det duket for premierevisning av Renaults nye helelektriske 5-seter ZOE. Renault ZOE forener bilindustriens mest avanserte teknologi, innenfor brukervennlighet, rekkevidde og ladesystem

Med den nye ZE-serien (Zero Emission), samt flere viktige forbedringer på resten av modellserien, forplikter Renault seg til å redusere sitt karbonavtrykk med 10 prosent innen 2013 og med enda 10 prosent innen 2016. Seriens nyeste tilskudd er Renault ZOE, som er konstruert og designet som en helelektrisk bil fra grunnen av.

«ZOE blir selve hjertet av Renault ZE-serien og den endelige versjonen er den vi ser i Genève i dag. I tillegg til den kompakte størrelsen, det attraktive utseendet og en overkommelig pris, illustrerer ZOE Renaults teknologiske fortrinn når det gjelder elektriske biler.» - Carlos Ghosn, styreformann og administrerende direktør i Renault.

Renault ZOE introduseres trinnvis i de europeiske markedene fra høsten av.


Optimal rekkevidde og lading
Bilen har en rekkevidde på 210 kilometer, etter ny europeisk kjørestandard*, som første masseproduserte elektriske bil. Som kjent varierer reell kjørelengde med temperatur, kjørestil og kjøreforhold. For å maksimalisere rekkevidden har Renault dessuten gjort tre grep som sammen har fått navnet «Range OptimiZEr»: regenerative bremser; varmepumpe og spesialkonstruerte Michelin-dekk. Dette gjør at føreren kan regne med en rekkevidde, selv på kalde dager, fra 100 kilometer.

Med regenerative bremser blir ubrukt energi benyttet til å lade batteriet. Den høyeffektive varmepumpen fungerer som et energibesparende klimaanlegg der man får varme gjennom å reversere kjølingsprosessen. Med 1 kW elektrisitet produserer anlegget 2 kW kjøling eller 3 kW varme. MICHELIN og Renault har gått sammen om en verdenspremiere innen energieffektive dekk.MICHELIN EnergyTM E-V.Dekket er spesialutviklet til ZOE med sitt høye dreiemoment og elektriske drivverk. Dekkene vil være originalutstyr for ZOE og kommer i 15 og 16 tommer.

ZOE blir den første elbilen som kan lades på en rekke strømstyrker. Med Renaults nyutviklede «kameleonlader» kan bilen lades enten fra 16A wallbox på ca.9 timer, fra 32A på en times tid eller fra 63A på ca.30 minutter.

Multimedia i høysetet - du styrer
I tillegg kommer ZOE med Renault R-link, et multimediesystem med en 7 tommers touch screen lesebrett, navigasjon og tilkoblingstjenester mellom fører og bil, selv når hun/ han ikke befinner seg i bilen. Renault R-link betyr muligheter for forhåndsprogrammering av lading og temperatur i kupéen, forslag om økonomiske kjøreruter og tips for energieffektiv kjøring, identifisering av nærmeste ladepunkt samt tilgjengelighet i sanntid. I tillegg tilbyr R-link over 50 praktiske applikasjoner som kan lastes ned direkte til bilen eller gjennom sjåførens egen «My Renault»-konto.

Komfort
Renault ZOE gir en behagelig kjøreopplevelse, med blant annet luftrensingsfunksjon for et rent fører- og passasjermiljø og teflonbelagte seter som gjør rengjøringen enkel. Bilen er også utstyrt med tre valgfrie lyder for varsling av fotgjengere ved fart opptil 30 km/t. Dette kan hvis ønskelig slås av ved å trykke på en knapp.

ECO2 - Renaults miljøsertifisering
Renault ZOE fyller alle krav for å oppnå Renaults eget ECO2-merke, som for øvrig stadig blir innstrammet. ZOE slipper ut 0 gram CO2, NOx og andre partikler (kravet sier mindre enn 120 g/km) og 85 % av bilen kan gjenvinnes. Hele 9 % av bilen er dessuten laget på allerede gjenvunnet plast. ZOE er produsert på den ISO 14001-sertifiserte fabrikken i Flins, Frankrike. Den elektriske motoren vil fra 2013 bli produsert på Renault-fabrikken i Cléon, Frankrike, mens Flins-fabrikken tar over hele produksjonen på et senere tidspunkt.
* NEDC= New European Driving Cycle

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.