Nye Audi A7 Sportback, estetisk og atletisk

Nye Audi A7 Sportback - estetisk og atletiskNye Audi A7 Sportback henter på mange måter det beste fra flere verdener. Den kombinerer den sportslige elegansen til en coupé med sedanens komfort og stasjonsvognens romslighet. Med kraftfulle og nøysomme motorer, innovative tekniske løsninger og en særegen design er Audi A7 Sportback eleganse i stor skala.

Audi A7 Sportback har beholdt de elegante linjene fra konseptbilen som først ble vist på bilmessen i Detroit i januar 2009. Den nye Audien er 4,97 meter lang, 1,91 meter bred, men bare 1,42 meter høy. Den lange takbuen, det korte overhenget foran, den lange akselavstanden og den skarpe hekklinjen gjør Audi A7 Sportback både estetisk og atletisk. Bilens eksteriør er stilrent og ryddig utformet, med vekt på horisontale linjer og store flater. Fem dører gir ikke bare rask tilgang til den komfortable kupeen, men også en enkel innlasting av 535 liter bagasje gjennom den store bakluken.

Nye Audi A7 Sportback - estetisk og atletisk 

Elegante og moderne linjer kjennetegner interiøret i Audi A7 Sportback. Materialkvaliteten er som alltid hos Audi svært høy. Foruten det rikholdige standardutstyret tilbys også adaptiv luftfjæring, Audi drive select, fullverdige LED-lykter og en rekke andre førerassistansesystemer. Et stort utvalg av fargekombinasjoner, ulike seter og et rikholdig tilbud av infotainment-utstyr som blant annet Bang & Olufsen høyttalersystem og navigasjonssystem med oppkoblingsmuligheter mot Google Earth, gjør at kan kunden skreddersy sin nye Audi A7 Sportback.

Nye Audi A7 Sportback lanseres med 4 ulike motorer, samtlige V6-konstruksjoner med direkte innsprøytning. De to bensinversjonene 2.8 TFSI og 3.0 TFSI yter henholdsvis 204 Hk og 300 Hk. Begge bensinmotorene leveres i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse. Den kraftfulle 3.0 TFSI motoren med kompressorlading har et dreiemoment på 440 Nm og tar Audi A7 Sportback fra 0-100 km/t på raske 5,6 sekunder.

3.0 TDI kommer i to versjoner med forskjellige ytelser. Den kraftigste versjonen har 245 Hk og et dreiemoment på 500 Nm, også her er quattro permanent firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse standard. Sprinten 0-100 km/t gjøres unna på 6,5 sekunder. Forbruket er imponerende, 0,6 liter pr. mil, noe som tilsvarer 158 gram CO2. Versjonen med 204 Hk leveres i kombinasjon med den trinnløse multitronic automatgirkassen og da er forbruket enda mer imponerende, kun 0,53 liter pr. mil. Det tilsvarer 139 gram CO2, noe som er ledende i denne klassen. Start/stopp-system er standard på alle motorene.

Nye Audi A7 Sportback - estetisk og atletisk

På alle modeller med quattro permanent firehjulsdrift fordeles 40 prosent av kreftene til forhjulene og 60 prosent til bakhjulene via en nyutviklet senterdifferensial. Som på flere andre Audi modeller kan også Audi A7 Sportback leveres med en egen sportsdifferensial på bakakselen for ytterlige progressive egenskaper.

Nye Audi A7 Sportback lanseres i Norge i oktober. Prisene er enda ikke klare.

Kilde: MøllerGruppen

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.