Mitsubishi lanserer Colt ClearTec.

Mitsubishi lanseres Colt ClearTec. Mitsubishi Colt har lenge vært en populær småbil og Mitsubishi i Norge har solgt godt over 4000 biler siden lanseringen i 2004. I februar fikk Mitsubishi Colt helt nytt design, større innvendig plass, nødsstoppsystem og bremseassistanse - og nå lanserer Mitsubishi Colt ClearTec med dramatisk redusert CO2-utslipp og drivstofforbruk.

Colt ClearTec tilbys med 1.1 eller 1.3 liter motorer - og som et resultat av Auto Stop & Go og en rekke andre løsninger for drivlinje og chassis kommer Colt ClearTec best ut blant bensinbiler i sin klasse når det gjelder CO2 utslipp, med 115 g/km for 1.1 liter og 119 g/km for 1.3 liter ved blandet kjøring. Drivstofforbruket er også svært lavt, med 4,9 liter/ 100 km for 1.1 liter, og 5,0 liter / 100 km for 1.3 liter.

Prisgunstig
Velutstyrte Mitsubishi Colt ClearTec tilbys med blant annet cruise control, multifunksjonsratt og en rekke smarte oppbevaringsløsninger, og har en startpris på kr. 135.900,-. Enkelte modeller lanseres med introduksjonstilbud på kr. 15.000,- i avslag.

Mitsubishi Motors tar miljøproblematikken knyttet til transport svært alvorlig, og lanserte tidligere i år Mitsubishi Motors Miljøvisjon 2020 - en miljøstrategi som omfatter produkt og teknologi, forretningsvirksomhet og samfunnsmessig samarbeid. Mitsubishi Colt ClearTec er et viktig ledd i denne strategien, sammen med elbilen Mitsubishi i-MiEV, som var på Norgesturne tidligere i sommer.

Teknologiske løsninger i ClearTec pakken som reduserer utslipp og drivstoffbruk inkluderer blant annet:

1. Auto Stop & Go
Auto Stop & Og stopper og starter motoren automatisk uten at føreren vrir om på tenningen. Motoren slås av når bilen stoppes, clutchen slippes og giret settes i fri - for eksempel ved lyskryss eller i bilkø. Motoren starter øyeblikkelig når clutchen presses inn for å sette bilen i gir.

Auto Stop & Go systemet kan enkelt skurs av ved en bryter, og er tilpasset bilens behov. Det vil si at motoren ikke stoppes dersom temperaturen er under 3 grader, eller bilen er i bevegelse over 5 km/t.

Bruk av Auto Stop & Go reduserer CO2 utslippet med 25 til 30 % avhengig av modell.

2. Dekk med lav rullemotstand
Dekkene er utviklet i samarbeid med Continental og har en sammensetning og design som reduserer rullemotstanden betraktelig: 14 % for 14" (175/65 R14) dekkene og 28 % for 15" (185/55 R15) dekkene. Dekktrykket er også økt noe (+0,2 Kpa).

Sammen med endringer på chassis gir dekkvalget en total CO2 reduksjon på mellom 18 og 33 % avhengig av modell.

3. Forbedret girutvekslingsforhold
Sammenligning mellom Colt og Colt ClearTec:
1.1 liter fra 4,353 til 4,158
1.3 liter fra 4,158 til 3,842

Total reduksjon i CO2 utslipp: mellom 16 til 26 % avhengig av modell.

4. Høy-effektiv vekselstrømsdynamo med elektrisitetsgenerering
En 100 A dynamo gir mulighet for regenerering av batteriene ved bremsing eller deselerering. Når ladeforholdene for batteriet er på et visst nivå, vil elektrisitetsproduksjonen avta for å spare drivstoff.

Total reduksjon i CO2 utslipp: mellom 11 til 15 % avhengig av modell.

5. Lav-viskositets motorolje
Sammenlignet med vanlig Colt vil ClearTec varianten bruke 0W-20 i stedet for 10W-30 for å redusere tap forårsaket av friksjon.

Total reduksjon i CO2 utslipp: mellom 2 til 3 % avhengig av modell.

6. Andre endringer på motoren
Endringer på motoren består blant annet av tenningsjustering og økt kompresjonsforhold med tilpassede komponenter som sterkere stempel med spesielt utviklede stempelringer og iridium tennplugger.

Total reduksjon i CO2 utslipp: mellom 10 - 13 % avhengig av modell.

Sammendrag:
Auto Stop & Go: 25 til 30 %
Lav-friksjons dekk: 18 til 33 %
Forbedret girutvekslingsforhold: 16 til 26 %
Høy-effektiv vekselstrømsdynamo med kontroll av elektrisitetsgenerering: 11 til 15 %
Lav-viskositets motorolje: 2 til 3 %
Andre endringer på motoren: 10 til 13 %

Colt ClearTec produseres ved NedCar fabrikken i Nederland, ved siden av andre europeiske Colt varianter.

Kilde: Mitsubishi

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.