Siste nytt

Ford bekrefter helt ny Focus RS

Ford bekreftet i dag at de vil lansere en helt ny Focus RS - den ultimate høyytelsesversjonen av verdens mest kjøpte bilmodell. Selskapet opplyser at nye RS for første gang vil bli tilgjengelig globalt.

Ford annonserte også etableringen av et nytt team som skal utvikle selskapets høyytelsesmodeller.


- Sist Ford lanserte en Focus RS var i 2009, så en ny utgave er en viktig begivenhet både for oss og våre kunder, sier Steve Kimber, leder for den norske Ford-importøren.


- For å gjøre seg fortjent til RS-emblemet må den være en kompromissløs bil som kan levere eksepsjonelle resultater på banekjøring - i tillegg ha fremragende kjøreegenskaper på offentlig vei.

Etterspørselen etter biler som Focus RS vokser over hele verden. I Europa har denne klassen økt med 14% siden 2009 og i USA er veksten på imponerende 70%.

Ford Performance vil bidra til å utvikle mer enn 12 nye Ford høyytelsesmodeller innen 2020 - hver av dem konstruert for å gi en unik opplevelse for kresne kunder - og vil by på innovasjon og avansert teknologi innen aerodynamikk, vektreduksjon, elektronikk, drivlinjer, ytelser og drivstoffeffektivitet.


- Ford forplikter seg til å flytte grenser gjennom nyutvikling, og det gjelder også for denne type biler, fastslår Kimber. 

Avdelingen Ford Performance ledes av Dave Pericak, tidligere sjefsingeniør for den nye Mustang-generasjonen, som kommer i salg i Europa i 2015, for første gang i modellens 50-årige historie.

Nye Focus RS vil feste en gren til stamtreet som ble plantet i 1968, da Ford 15M RS ble lansert i Tyskland. Den første RS-modellen levert av Ford Europa var Escort RS1600 i 1970 og den første Focus RS-modellen ble lansert i 2002. .


Ytelser og racing er solid forankret i Fords DNA, da Henry Ford for 113 år siden vant Sweepstakes Racer foran Alexander Winton -  en lederskikkelse innen amerikansk racing på den tiden.  Som et resultat av denne oppsiktsvekkende seieren foran Detroits forretningelite lovde mange av dem å støtte Ford uansett hva slags bilprosjekt han planla - og 18 måneder senere var Ford Motor Company et faktum.


- Mye av det vi arbeider med i dag har de samme målsettingene som de som drev Henry Ford i 1901 - å måle våre produkter og teknologier mot de beste som finnes i verden, sier Kimber.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.