Citroën nye elbil C-Zero

Citroën nye elbil C-ZeroNull drivstofforbruk, ingen CO2-utslipp og ingen støy: med C-Zero, utvider Citroën sitt modellprogram i kompaktklassen med et 100 % elektrisk tilbud. Fra 10. november 2009 kan særlig interesserte kunder i Frankrike, så vel privat- som forretningskunder, registrere sitt ønske om prøvekjøring og reservere bilen på en spesiell internettside.

Den nye bybilen ble bygget for å gjøre det lettere å komme seg rundt i byen. Med kompakte utvendige mål (3,48 meter lang og vendediameter på 9 meter) smetter C-Zero raskt og enkelt rundt i bytrafikken. Topphastigheten er på 130 km/t og bilen akselererer fra 0 -100 km/t på 15 sekunder og 60 - 90 km/t på 6 sekunder. Ved standard blandet kjøring har C-Zero en rekkevidde på rundt 130 km, hvilket gjør at man uten bekymring kan ta seg en tur ut på landeveien. Og alt dette i en stillhet som får fører og passasjerer til å glemme byens larm. C-Zero kombinerer teknologi og kreativitet som møter morgendagens utfordringer allerede i dag.

Citroën har produsert mer enn 5 500 elektriske biler, og har derfor den nødvendige erfaring til å være i front i et markedssegment som vil øke betydelig i de kommende årene.

Lanseringen av C-Zero er planlagt i siste kvartal av 2010. Modellen er utviklet i samarbeid med Mitsubishi Motors Corporation, og er dermed elbil nummer to i Citroëns modellprogram ved siden av Berlingo First Electrique som er utviklet i samarbeid med Venturi. I Frankrike kvalifiserer begge disse modellene til en bonus fra staten på 5 000 euro.

Citroën nye elbil C-ZeroENKEL Å LADE, ENKEL Å BRUKE
Å lade opp C-Zeros batterier kan ikke bli enklere, det holder å plugge strømkabelen inn i et 220-volts støpsel. Komplett gjenopplading vil ta 6 timer, mens en 80 % lading er mulig på bare 30 minutter dersom man bruker en ekstern ladestasjon med enfase strøm på 125 A og 400 volt, dette for ytelser opp til 50 kW.


Bruken av bilen er like enkel. Når føreren vrir om startnøkkelen, bekrefter et lydsignal at bilen er i gang. Citroën C-Zero kjører som en vanlig bil med automatgir. Den tradisjonelle drivstoffmåleren er erstattet med en indikator for batterilading.


ET TILBUD I TRÅD MED CITROËNS MÅL
Citroën har lenge hatt som målsetning å redusere drivstofforbruk og drivhusgasser. Det nye tilbudet, C-Zero, føyer seg inn i rekken av biler fra Citroën som er skånsomme mot miljøet.


Som eksempler på denne strategien kan nevnes:
· Allerede ved introduksjonen på markedet, slipper modellene C3 and DS3 ut bare 99 gram CO2 per km.
· Mer enn 30 % av Citroëns biler slipper ut mindre enn 120 gram CO2 per km.

Kommende teknologi:
· Utbredt anvendelse av andre generasjon Stop & Start system i 2010
· Lansering av en full-hybrid bil, DS5, i 2011 100 % ELEKTRISK BIL

Citroën C-Zero er en 100 % elektrisk bil, utstyrt med en magnet-synkron motor som yter 47 kW eller 64 Hk EEC fra 3 000 til 6 000 omdr/min. Maksimalt dreiemoment på 180 Nm er tilgjengelig fra 0 til 2 000 omdr/min. Kraft overføres til bakakselen ved hjelp av reduksjonsgir.

Motoren har siste generasjon 330-volt litium-ion batterisystem som innbefatter 88 50 A celler som er plassert i midten av bilen (lasteenergi i bilen er 16 kW/t).

Sammenlignet med konvensjonell teknologi, holder litium-ion teknologien vekten av batteriene nede, mens ytelsene er like gode som før. I tillegg vil hyppig og delvis opplading ikke medvirke til å redusere batterienes levetid.


YTELSER FOR DAGENS BEHOV
Citroën C-Zero er perfekt tilpasset behovene til alle typer brukere. Dette gjelder for statlige og kommunale myndigheter, for firmaets flåter og for de private kundene som ser etter en bil med eksepsjonelt lave driftskostnader. Med fire ordentlige seter (takket være en akselavstand på 2,55 meter) og et 166-liters bagasjerom, er C-Zero svært stille når man kjører, samtidig som den har en lang rekke komfort- og sikkerhetsutstyr. Standardutstyret inkluderer servostyring ABS, ASR antispinn, ESP, elektriske vindusheier, 6 kollisjonsputer, air-conditioning og en telematikkboks for nødoppringning. Billedmateriell er tilgjengelig på www.citroen-presse.com

Kilde: CITROËN NORGE AS

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.