C-Crosser - Citroëns SUV

Citroëns nye tilskudd i modellprogrammet, C-Crosser, har en attraktiv og kraftfull design. Dette er en meget allsidig SUV som tilbyr en 5 + 2 setekonfigurasjon med et moduleringssystem som er svært enkelt å bruke. C-Crosser har firehjulsdrift, og vil ved lansering være tilgjengelig med en kraftig og miljøvennlig dieselmotor. Modellen passer perfekt for mennesker som ønsker seg en ekstremt fleksibel bil, både til hverdags og til fritidsaktiviteter.

                                                                                  Mer...  

Citroëns første SUV

Kraftfull og dynamisk

C-Crosser - Citroëns SUVC-Crossers utvendige design uttrykker vitalitet og robusthet.  Den fremstår som en ekte Citroën ved første øyekast.  Fronten domineres av de velkjente og forkrom-mede, doble vinklene samt den strømlinjede formen på hovedlyktene.  Kraftige hjulbuer, elegante kromdetaljer og markante to - fargede dekk fremhever C-Crossers tøffe styling.

Miljøvennlig dieselmotor

Citroëns imponerende, nye 2.2 liters HDi-motor som yter 160 HK DIN (115 kW) vil være tilgjengelig for C-Crosser ved lansering.  Denne sterke motoren har et dreiemoment på hele 380 Nm per 2000 omdr/min.  Koblet til en 6-trinns manuell girkasse kombinerer denne dieselmotoren høye ytelser med miljøhensyn.  Den er utstyrt med partikkelfilter og har et lavt drivstofforbruk.  Dieselmotoren kan også fungere med 30 % bio-diesel.

3 ulike transmisjonsvalg

Modellen sikrer brukeren unike kjøreopplevelser i form av komfort, veigrep og off-road egenskaper.  Den tilbyr sjåføren hele tre forskjellige transmisjonsvalg: tohjulstrekk, elektronisk kontrollert firehjulstrekk og en modus for differensialsperre hvis bilen har dårlig kontakt med underlaget. Transmisjonssystemet kan velges ved hjelp av en betjening plassert sentralt på midtkonsollen.

Enkel konfigurasjon

Passasjerenes behov blir godt ivaretatt med et setesystem som er lett å konfigurere.  Rad 3 kan foldes helt ned under gulvet, slik at gulvet blir flatt og gir et enormt lasterom på hele 1,686 liter VDA.

Bilens sjenerøse dimensjoner gir svært god plass for passasjerene.  Den har 22 ulike oppbevaringsrom og et stort bagasjerom med en praktisk dørløsning.  Døren kan åpnes todelt, og med den nedre delen nedfelt gir det et flatt gulv og det blir enkelt å skyve inn store, tunge gjen-stander.  I tillegg tåler døren 200 kg og kan brukes til å sitte på.  Nok et praktisk trekk brukerne kan benytte seg av ved utendørsaktiviteter.

High - tech

C-Crosser - Citroëns SUVFor videre å imøtekomme passasjerenes komfortbehov, tilbyr C-Crosser et bredt utvalg av high-tech tilleggsutstyr.  Dette inkluderer blant annet et hendig ryggekamera som assisterer føreren ved parkering på trange plasser.  Kameraet er plassert over nummerskiltet, og aktiveres automatisk når bilen settes i revers.  Bildet vises på navigasjonsskjermen.  I tillegg kan man få en høykvalitets audio - pakke, et helt nytt navigasjons-system inkludert en 7 tommers fargeskjerm og en harddisk som sikrer raske og støyfrie operasjoner.  C-Crosser kan også fås med Bluetooth, som gjør det mulig å motta telefonsamtaler samt å ringe ut på en sikker og forsvarlig måte i trafikken.

Passasjersikkerhet

C-Crosser beskytter passasjerer og fotgjengere særdeles godt ved en eventuell kollisjon; med blant annet seks kollisjonsputer som standard og en forsterket karosseri-struktur.  Det er tatt spesielt hensyn til sikring av barna, og sidesetene på rad 2 er utstyrt med trepunkts Isofix - fester.  Et komplett sett av sikkerhetsutstyr beskytter både fører og passasjerer

Seks kollisjonsputer som standard

C-Crosser er utstyrt med to kollisjonsputer foran som standard (for fører og passasjer), to sidekollisjonsputer foran og to hodekollisjonsputer foran/bak. Sjåføren og passasjeren foran beskyttes av kollisjonsputer som utløses med riktig trykk og volum, justert automatisk i forhold til hvor hard kollisjonen er. Kollisjonsputen for passasjeren kan deaktiveres ved å vri om nøkkelen for tenningen slik at man kan installere et barnesete foran. En indikator på instrumentlampen informerer sjåføren om at kollisjonsputen er deaktivert.

Fokus på setebeltesystemet

Alle setene på C-Crosser (5 + 2) er utstyrt med trepunkts sikkerhetsbelter. Setebeltene foran er utstyrt med pyrotekniske beltestrammere og kraftbegrensere.
Dersom setebeltet foran ikke er festet, varsles dette både med et lys- og et lydsignal. Det gis det også beskjed til sjåføren hvis noen løsner setebeltene på rad 2.  Denne informasjonen vises på displayet som er plassert sentralt på dashbordet. I tillegg er Isofixfester tilgjengelig på sidesetene på rad 2, slik at man kan installere barneseter på disse.

Forsterket karosseristruktur

For å møte selv de tøffeste kravene når det gjelder passiv sikkerhet, har C-Crosser fått en spesiell forsterket struktur med energiabsorberende soner som skal ta av for kreftene ved en eventuell kollisjon.  Soner foran og på siden i dørene absorberer energien fra støt, og medvirker til å holde kupéen mest mulig intakt.  For en bedre generell stivhet i karosseristrukturen er modellen forsterket med høyfast stål.

CITROËN C-CROSSER - TEKNISKE SPESIFIKASJONER
    
MODELL C-Crosser 2.2 HDi

GIRKASSE
 6-trinns manuell girkasse

MOTOR 
 
Sylindervolum(cm3) 2179
Maks effekt i kW CEE - omdr/min. 115 - 4,000
Maks effekt i HK  DIN - omdr/min. 160 - 4,000
Dreiemoment i Nm CEE- omdr/min. 380 - 2,000

TRANSMISJON
 2 eller 4 - hjulstrekk med differensialsperre
Dekk   
Dimensjoner 225 / 55 R 18

AKSLING - HJULOPPHENG
   
Foran MacPherson hjuloppheng
Bak Multi-link bakaksel

DIMENSJONER / VINKLER / VOLUM 
Lengde - Bredde (mm) 4,645 - 1,805
Høyde med / uten takrails (mm) 1,715 - 1,670
Akselavstand (mm) 2,672
Bagasjerom VDA: rad 2 bak - foran (dm3) 441 - 510
Bagasjerom VDA: under tak rad 1 1,686
Ytelser   
Topphastighet (km/t) 200
0  - 100 km/t (s)  /  sjåfør alene 9.9

FORBRUK / UTSLIPP 
Blandet kjøring (l/100 km) 7.3
Utslipp CO2 (g/km) 194

C-Crosser introduseres på det europeiske markedet sommeren 2007.
Priser og modellutvalg for Norge er foreløpig ikke fastsatt.

Kilde: Citroën Norge AS

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.