Siste nytt

Volkswagen konseptbil CrossBlue

CrossBlue er en stor SUV med plass til seks eller sju personer. Fra før har Volkswagen to SUV-modeller, Tiguan og den eksklusive Touareg. CrossBlue er fem meter lang, og dermed om lag 20 centimeter lenger enn Touareg. 

Konseptbilen CrossBlue  er et eksempel  på et nnovativt plug in hybrid som inngår i Volkswagens satsing på å innta en ledende posisjon på hel- og delektriske biler.. CrossBlue er utstyrt med en TDI Clean Diesel og to elektromotorer som arbeider sammen med en dobbelt clutch automatgirkasse, DSG
 
Bilen har imponerende ytelser. TDI motoren yter 190 hestekrefter, mens den fremre elektromotoren yter 54 hk og den bakre hele 115 hk. Dieselmotoren alene har det dreiemoment på 400 Newton meter. Når potensialet i alle motorene utnyttes til fulle, yter bilen 305 hestekrefter med et dreiemoment på inntil 700 Newtonmeter. Akselerasjonen fra 0-100 går unna på 7,5 sekunder. 
 
Bilen kan kjøres med null utslipp, enten automatisk eller via en bryter i midtkonsollen. . Når lithium-ion batteriet er fulladet, kan CrossBlue kjøre inntil 33 kilometer med utelukkende elektrisk drift. Ved ren elektrisk drift er toppfarten begrenset til 120 km/t for å oppnå optimal rekkevidde. Batteriene er plassert i sentertunnelen.
 
CrossBlue er romslig som en flerbruksbil. I utgangspunktet er den utstyrt med seks individuelle seter i tre rader. Alternativt vil det bli en løsning medtre seter i midterste rad.
 
Komforten er høy og bilen er en ideell for lange turer. De bakerste setene er plassert litt høyere for å gi god sikt. Likevel er takhøyden tilstrekkelig for voksne passasjerer. Benplassen er sjenerøs også i tredje rad, slik at voksne kan lene seteryggen bakover uten at det blir trangt for dem bak. Og selv med tre seterader er det plass til 335 liter bagasje. Ved å slå ned de bakerste setene øker lasterommet til 812 liter og det får en lengde på 1,37 meter.
 
Sikkerheten er godt i varetatt med ESP, firehjulsdrift og inntil 12 kollisjonsputer. Designet er utviklet under ledelse av Volkswagens tyske designere, men i nært samarbeid med Volkswagen of America slik at den har Volkswagens rene linjer og de maskuline trekkene til en stor SUV. CrossBlue er foreløpig en konseptbil og hvorvidt Volkswagen vil sette bilen i produksjon vil blant annet avhenge av responsen den får.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.